BM'den Sosyal Medya Düzenlemesine Tepki: Hakların Altı Oyulacak

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, bugün Meclis’e sunulan sosyal medya düzenlemesini eleştirdi. Throssel, düzenlemenin devlete 'medya üzerinde daha da fazla kontrol sağlamak için güçlü araçlar vereceğini' söyledi.

BM'den Sosyal Medya Düzenlemesine Tepki: Hakların Altı Oyulacak
28 Tem 2020 17:55:10

AK Parti ve MHP’nin ortak imzasıyla Meclis’e sunulan sosyal medya düzenlemesine Birleşmiş Milletler’den (BM) de tepki geldi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, düzenleme hakkında “Medya ortamı üzerinde daha da fazla kontrol sağlamak için devlete güçlü araçlar verecek” dedi. Throssell, “Türkiye halkının ifade özgürlüğü, bilgi edinme, kamusal ve siyasi yaşama katılma haklarının altını daha da oyacak” diye konuştu.


‘YENİ VE KARANLIK DÖNEMİN SİNYALİNİ VERİYOR’

Bir eleştiri de İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden geldi. Örgüt yetkilisi Tom Porteous, “Sosyal medya, haberlere erişim açısından bir can kurtarandır. Dolayısıyla bu yasa, çevrim içi sansürde yeni ve karanlık bir dönemin sinyallerini veriyor” dedi. Porteous, düzenleme hakkında “Medyanın ve tüm eleştirel seslerin susturulmasıyla bir otokrasi inşa edilen Türkiye’de, ifade özgürlüğüne zarar verecektir” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz