BM'den Türkiye'ye Kıbrıs kınaması

BM Güvenlik Konseyi, "Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

BM'den Türkiye'ye Kıbrıs kınaması
23 Tem 2021 21:40:06

BM Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC sırasında yaptığı açılamaları ve Kıbrıs sorununa ilişkin tutumunu kınadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC gezisinde, hakkında Güvenlik Konseyi ve AİHM kakarları bulunan Maraş hakkında "Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır" diyerek Maraş’ın açılması politikasına destek vermişti.

"DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

AFP tarafından yayımlanan ve Güvenlik Konseyi üyesi diplomatların üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, "Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs'taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor" denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı nedeniyle 81 ilde gerçekleştirilen AK Parti bayramlaşma programına video konferans yöntemiyle katılarak Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği temaslarla ve bu sorunun çözümüyle ilgili Türkiye'nin bundan sonraki tutumuna dair açıklamalar yaparak şöyle konuşmuştu:

"Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır."



0 Yorum

Yorum Yaz