Böbrek Hastası Olan Biri Oruç Tutmasa Olur Mu?

Böbrek hastası olan biri oruç tutmasa olur mu? Sürekli su içmesi gereken biri oruç tutmayabilir mi? Oruca dair en çok merak edilen soruların cevabını Furkan Haber olarak veriyoruz.

Böbrek Hastası Olan Biri Oruç Tutmasa Olur Mu?
23 Nis 2021 22:38:37

Böbrek hastası  olan biri oruç tutmasa olur mu? Oruca dair en çok merak edilen soruların cevabını Furkan Haber olarak veriyoruz.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok Müslüman'ın aklına takılan sorular gündeme gelmeye devam ediyor. Onlardan biri de; Böbrek hastası  olan kimselerin oruç tutup tutamayacaklerıyla ilgili olan mesele... Böbrek hastaları oruç tutmayabilir mi? Sürekli su içmesi gereken biri oruç tutmayabilir mi? Oruca dair en çok merak edilen soruların cevabını Furkan Haber olarak veriyoruz.

Eğer bir kimsenin böbreği akşama kadar susuz kalamıyorsa, şiddetli bir ağrı yapıyorsa veya böbreği daha kötüye gidecekse tutmaması caizdir. Başka zamanda kazasını da tutamıyorsa fidyesini vermesi gerekir.

Oruç bilerek kazaya bırakılabilir mi?

Orucu bilerek kazaya bırakmak haramdır. “Her kim ki Ramazan ayına ulaşırsa onu tutsun” ayeti, Ramazan gününde hastalık ve yolcu olmak gibi bir mazeret olmaksızın orucu kazaya bırakmanın haram olduğunu ifade eder.

Çünkü ayet Kim Ramazan’a ulaşırsa onu tutsun” buyurmaktadır. Bütün mezheplerin de görüşü budur. Bütün mezheplerde Ramazan gününde seferilik veya hastalık olmadığı halde keyfi olarak orucu kazaya bırakmak haramdır.

böbrek hastası bir oruç tutmasa olur mu



0 Yorum

Yorum Yaz