Bolu Cezaevinde Bulunan Alparslan Hocadan Nasihat

21 aydır Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca'nın ailesiyle yaptığı 64. telefon görüşmesi kaydı yayımlandı. Alparslan Hoca konuşmasında, Allah ve dünya sevgisine dair manevi nasihatler verirken adalet üzerine de dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Bolu Cezaevinde Bulunan Alparslan Hocadan Nasihat
23 Kas 2019 15:08:11

Ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri kaydı heyecanla beklenen Alparslan Hoca'nın bu haftaki telefon ses kaydı da yayımlandı.

Tefsir dersi programında yayımlanan konuşmada Alparslan Hoca, manevi nasihatlerde bulunarak “her insan kalbine bakmalı” dedi.

Alparslan Hoca, cezaevinden yapılan 64. kayıtta, Allah sevgisi ve dünya sevgisinin aynı anda bir kalpte yer edemeyeceğinden, şu çağda dünyaya büyük bir sevgi duyulduğundan, adaletin ahlak ve medeniyetin temeli ve toplumdaki kardeşlik ve huzurun kaynağı olduğuna değindi.

Duygusal konuşmasında "Allah’a yakın olan dünyadan, dünyaya yakın olan Allah’tan uzak olur” diyen Alparslan Hoca, adaleti ise ahlak ve medeniyet şeklinde tanımlayarak, adaletsizliğin ahlak yoksunluğu ve medeniyetsizlik olduğunu söyledi.

İşte o konuşma;




0 Yorum

Yorum Yaz