Bursa’da Suriyeli mülteci Hamza Acan ırkçı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Bursa’nın Gürsu ilçesinde Çarşamba günleri kurulan pazarda çalışan Suriyeli muhacir Hamza Acan, mülteci bir kadını savunduğu için gözü dönmüş ırkçıların saldırısına uğradı.

Bursa’da Suriyeli mülteci Hamza Acan ırkçı saldırı sonucu hayatını kaybetti
17 Tem 2020 21:31:11

Suriyeli aktivist Yusef Mulla’nın olayı Facebook sayfasından duyurması üzerine yetkililerin konuyla alakalı soruşturma başlattığı öğrenildi.

17 yaşındaki Suriyeli Hamza’nın suçu pazarda tezgah açan bir takım pazarcıların hakaretine maruz kalan Suriyeli bir kadını savunmasıydı. Edinilen bilgiye göre Hamza, satıcılardan aldığı sebzenin kalitesine itiraz ettiği için Suriyeli mülteci kadına hakaret eden satıcılarla konuşmaya çalıştı. Tartışma saldırıya dönüştü ve Hamza kafasından taşla yaralandı.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen ırkçı saldırı sonucu hastaneye kaldırılan Hamza Acan tedavi altına alındı. Ancak başına aldığı darbenin şiddetinden kaynaklı olarak beyin kanaması geçirdiği belirtilen 17 yaşındaki genç, sabaha doğru saat üç sularında yaşamını yitirdi.

2003 doğumlu olan Suriyeli Hamza Acan, 8 yıl önce Suriye’nin İdlib kentine yönelik saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınmıştı. Acan ailesi Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde kayıtlı ve geçici koruma statüsüne sahip.

DMR isimli bir yerel haber sitesi ve Arapça yayın yapan Baladi-News sayfasının dışında Hamza’nın ölümü ajanslar için haber değeri taşımadı. Bugün 17 yaşındaki müstezaf Hamza’ya kıyan gözü dönmüş ırkçılar medyanın bu umarsız tutumundan da cesaret alarak çarşı pazar demeden kim bilir vicdan kanartıcı daha nice suça imza atacaklar.



0 Yorum

Yorum Yaz