İstanbul Valiliği'nden Büyük Uyanış Mitingine İzin

Organizasyonunu Anadolu Birliği Partisi'nin yaptığı 'Büyük Buluşma' mitingine yalan haberle karşı propaganda yapıldı. Bazı haber sitelerinin Korona virüs aşısı karşıtı mitingin izinlerinin iptal edildiği yönünde haberler yaydığı görüldü. Peki,11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de yapılması planlanan ‘Büyük Uyanış’ mitingiyle ilgili izin ne durumda?

İstanbul Valiliği'nden Büyük Uyanış Mitingine İzin
09 Eyl 2021 17:26:09

Koronavirüs aşısı karşıtları, 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış” ismiyle miting düzenlemeyi planlıyor.  Bazı haber sitelerinin bugün paylaştığı haberlerde söz konusu mitingin Maltepe Kaymekamlığınca engellendiği duyuruları yayıldı.

İddialar üzerine mitingte katılımcı olan Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu:

'Kafa karıştırmak isteyenlerin niyetleri belli'

"11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar." 

Dilipak açıklamamanın ardından İstanbul Valiliği'nin mitinge izin verdiğini gösteren belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyal medyada 'izin verilmedi' iddiaları üzerine...

Maltepe Kaymakamlığının "izin verilmedi" açıklaması sosyal medyada çokça yer bulunca "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" konulu miting izni için başvuruda bulunan ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, "Mitingin iptal edildiği bilgisi doğru değil. Açıklandığı gibi 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe’de mitingimizi düzenleyeceğiz" dedi. Yalçın, "Miting için gerekli izin valilikten mi alındı mı?" sorusuna ise  "Evet" yanıtını verdi.

İstanbul Valiliği, Maltepe Miting Alanı'nda 11 Eylül Cumartesi günü saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacak olan mitinge, "Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla" izin verdi ve emniyete hazırlık yapması için talimat gönderildiğini belirtti.

Etiketler:   büyük uyanış


0 Yorum

Yorum Yaz