Camiden protokol yolu geçirildi

Toplu ibadetlerin Covid-19 tedbirleri kapsamında yasaklandığı dönemde Millet Camii’ndeki VIP uygulamanın bir benzeri de Afyon’da yaşandı. Afyon’da, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşleyen ve Afyon Belediye Başkanı Zeybek’in katıldığı, “Hafızlık İcazet Merasimi” için caminin içinden protokol yolu geçirildi.

Camiden protokol yolu geçirildi
24 Eki 2021 08:40:00

Toplu ibadetlerin Covid-19 tedbirleri kapsamında yasaklandığı dönemde Saray’daki Millet Camii’ndeki VIP uygulamanın bir benzeri de Afyonkarahisar’da yaşandı. Afyonkarahisar İl Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 155 öğrenci için düzenlenen ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ ilginç görüntülere sahne oldu. Afyonkarahisar Hacı Mehmet Sayın Camii’nde düzenlenen törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve vali için protokol yolu hazırlandı. İşleyen ve Başkan Zeybek, cami içerisinde kırmızı şeritlerle oluşturulan yoldan kürsüye yürüdü.

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen 155 Kuran kursu öğrencisine hafızlık belgesi verilen tören için camiye yüzlerce yurttaş toplandı. Törenden yansıyan fotoğraflarda, caminin girişinden kürsünün bulunduğu alana kadar sağlı sollu çekilmiş kırmızı şeritler görüldü. Şeritlerin ortası, üç metre kadar boş bırakılarak adeta bir protokol yolu oluşturuldu.

Törene katılan Afyonkarahisar Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Mehmet Zeybek, konukların geçişi için oluşturulan yoldan geçerken çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımın altına, “Hafızlarımızı, ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Rabbim gençliğimizi ve bizleri Kur’an’ın izinden ayırmasın” notu düşüldü.

ALTIN VARANKLI KOLTUKLAR

Camideki protokol yolunun yanı sıra konuklar için getirilen koltuklar da dikkat çekti. Altın sarısına boyanmış varankları bulunan koltuklar, bazı konukların oturması için kürsünün sağı ve soluna yerleştirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz