Çarpıcı rapor! ABD tam 37 milyon Müslümanı yurdundan etti!

Amerikan Brown Üniversitesi tarafından hazırlanan bir rapor, işgalci ABD'nin teröre karşı savaş bahanesiyle tam 37 milyon Müslümanı yurdundan ettiğini doğruladı.

Çarpıcı rapor! ABD tam 37 milyon Müslümanı yurdundan etti!
11 Eyl 2020 16:37:49

Amerikan Brown Üniversitesi tarafından hazırlanan bir raporu değerlendiren İngiliz The Guardian gazetesi, Irak'ın işgalinin ve ardından gelen uzun yıllar süren istikrarsızlığın, şimdiye kadar en az 9,2 milyon insanın yerinden edilmesine yol açtığına dikkat çekti.

Gazete, Brown Üniversitesi'nin raporundan alıntıları gözden geçirerek, Irak işgalinin, sekiz ABD askeri operasyonunun en pahalısı olduğunu yazdı.

Raporda, 11 Eylül olaylarından bu yana, ABD'nin Irak, Afganistan, Libya, Suriye, Yemen, Somali ve Filipinler'de katıldığı savaşlar ve hava saldırıları masaya yatırıldı.

Amerikan üniversitesinin raporunda, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Yerinden Edilme İzleme Merkezi'nin verilerine dayanarak, Suriye'de 7,1 milyon, Afganistan'da 5,3 milyon, Yemen'de 4,4 milyon, Somali 4,2 milyon, Pakistan 7,3 milyon, Filipinler 1,7 milyon ve Libya'da bir milyon yerinden edilmiş insan sayısı tahmin ediliyor.

İngiliz gazetesi ayrıca, bu raporun yazarlarının bu kitlesel yerinden edilmelerden tek başına ABD'nin sorumlu olduğuna inanmadıklarına; bunu "çok sayıda savaşçı, diğer güçlü aktörlere, yüzyılların tarihine, geniş siyasi, ekonomik ve sosyal güçlere" diyerek ABD'yi masum göstermeye çalıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz