Carrefour’ı Boykot Vurdu!

İşgalci İsrail’e verdiği destek nedeniyle boykotla karşı karşıya kalan Carrefour, Ürdün’deki mağazalarını kapatıyor Boykot, Carrefour’un Ürdün’de kapanmasına yol açtı ve işgalci İsrail desteğiyle bağlantılı markalara karşı artan tepkiler ortasında büyük bir değişime işaret etti. Fransız çokuluslu perakendeci Carrefour, pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir yıldan fazla süredir Gazze’de amansız bir soykırım suçu işleyen işgalci İsrail’i destekleyen … Carrefour’ı Boykot Vurdu! Devamı »

Eklenme Tarihi: 05 Kas 2024
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 05 Kas 2024
Carrefour’ı Boykot Vurdu!

İşgalci İsrail’e verdiği destek nedeniyle boykotla karşı karşıya kalan Carrefour, Ürdün’deki mağazalarını kapatıyor

Boykot, Carrefour’un Ürdün’de kapanmasına yol açtı ve işgalci İsrail desteğiyle bağlantılı markalara karşı artan tepkiler ortasında büyük bir değişime işaret etti.

Fransız çokuluslu perakendeci Carrefour, pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir yıldan fazla süredir Gazze’de amansız bir soykırım suçu işleyen işgalci İsrail’i destekleyen markalara yönelik devam eden boykot nedeniyle Ürdün’deki tüm mağazalarını kapatacağını duyurdu. Carrefour, Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Carrefour, 4 Kasım 2024’ten itibaren Ürdün’deki tüm operasyonlarını durduracak ve krallık içerisindeki faaliyetlerini durduracaktır.” ifadelerini kullandı. Şirket, müşterilerine teşekkürlerini sunarak, “Müşterilerimize destekleri için teşekkür ediyor ve bu kararın yol açabileceği her türlü rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

7 Ekim 2023’ten bu yana, büyük uluslararası markalar çok sayıda Arap, İslam ve diğer ülkede boykotla karşı karşıya kalırken, kamuoyu tepkisi Gazze çatışması sırasında işgalci İsrail’e doğrudan veya dolaylı destek sunduğu düşünülen işletmelere yöneldi. Ürdün, tüketici boykotlarının uluslararası markaları etkilediği tek ülke değil. Benzer eylemler, bu yaygın boykotlar nedeniyle operasyonları sürdürmede zorluklar bildirmeye başlayan diğer Arap ve İslam ülkelerindeki büyük markaları, temel malları ve hatta bazı ilaç türlerini hedef aldı.

İşgalci İsrail, BM Güvenlik Konseyi’nin derhal ateşkes talep eden kararına rağmen, işgalci İsrail, Gazze’ye yönelik yıkıcı saldırılarını sürdürüyor. Yerel sağlık yetkililerine göre, o tarihten bu yana çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 43.000’den fazla kişi öldü, 102.000’den fazla kişi de yaralandı. İşgalci İsrail ayrıca Gazze’deki sivil katliamlarından dolayı Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davasıyla karşı karşıya.