Çavuşoğlu: Taliban yönetimine tavsiyelerde bulundum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki Taliban yönetiminin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin başkanlık ettiği heyetle yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: Taliban yönetimine tavsiyelerde bulundum
15 Eki 2021 11:30:56
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki Taliban yönetiminin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin başkanlık ettiği heyetle yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında şunları söyledi:   "Kızların eğitimi ve kadınların iş hayatında çalışabilmesi konusundaki tavsiyelerimizi bugün bir kere daha paylaştık. Kendileri bizden özellikle insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi konularında ricalarını iletti"   "Taliban yönetimi eğer bunlar (Afgan göçmenler) ülkelerine dönmek isterlerse ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler"   (Taliban'la görüşme) Her şeyden önce ülkenin birliği beraberliği için kapsayıcı olmaları gerektiğini bugün bir kere daha söyledik"

Çavuşoğlu, terörle mücadele konusunun da görüşmede ele alındığını anlatarak, şunları söyledi:

"Özellikle DEAŞ'ın Afganistan'da güçlü olduğunu görüyoruz. Son terör saldırılarında camilere, havaalanına yaptığı saldırıları da gördük. Diğer taraftan da başından beri şu andaki Taliban yönetimine tavsiyelerde bulundum."



0 Yorum

Yorum Yaz