CHP’li Tanrıkulu’ndan AKP sıralarına: Derin devlete teslim oldunuz

AKP’nin muhalefete yönelik ‘Sedat Peker videolarından medet umuyorsunuz’ sözlerine yanıt veren Tanrıkulu, “Biz sizin bu düzeninizi ifşa etmekle de mükellefiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanrıkulu’ndan AKP sıralarına: Derin devlete teslim oldunuz
10 Haz 2021 08:11:38

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’unda yaptığı konuşmada, suç örgütü lideri Sedat Peker’in dile getirdiği iddialarla ilgili konuşurken, “Buradan halkımıza söz veriyoruz, söz. Tümünü  yargılayacağız. Ama bağımsız ve tarafsız hareket edeceğimiz yargı önünde ve adil biçimde. O zaman da onların yanında olacağız. İnsan hakları için” dedi.

Siyaset, bürokrasi, medya, yargı ve iş dünyası arasındaki gayrı meşru iddiaların araştırılması ve aydınlatılması gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, AKP’ye seslenerek “Derin devlete teslim oldunuz. Onlarla ortaklık yapıyorsunuz. Şimdi bir ortaklık bozuldu. Suç ortaklığı bozulsa da onlar da ortaya çıkar. Mesele Adalet ve Kalkınma Partisi ile ilgilidir. Mesele Adalet ve Kalkınma Partisi ‘nin yöneldiği yeni rejim anlayışı ile ilgilidir” dedi.

TBMM’nin komisyon kurması ve iddiaları araştırması gerektiğini söyleyen Tanrıklu, konuşmasının sonunda “Buradan halkımıza söz veriyoruz, söz. Bu hukuksuzluklara imza atanların tümünü  yargılayacağız. Ama bağımsız ve tarafsız hareket edeceğimiz yargı önünde ve adil biçimde. O zaman da onların yanında olacağız. İnsan hakları için” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz