Cinayet mi? İntihar mı? Kaliforniya, Fuller'in Ölümünü Konuşuyor

Kaliforniya'da dedektifler, Los Angeles bölgesinde cesedi bir ağaçta asılı vaziyette bulunan siyahi bir adamın ailesinin itirazlarından sonra vakayı tekrar inceleme altına aldı.

Cinayet mi? İntihar mı? Kaliforniya, Fuller'in Ölümünü Konuşuyor
17 Haz 2020 12:55:54

Independent Türkçe'de yer alan habere göre 24 yaşındaki Robert Fuller'ın cesedi, 10 Haziran'da Palmdale Belediye Binası yakınlarındaki Poncitlan Meydanı'nda bulundu. Olay yerinde hiçbir nota rastlanmamasına rağmen şerif departmanı bir yandan cinayet masasının soruşturmaya devam ettiğini bildirse de diğer yandan acele bir hükme vararak ölüm sebebinin intihar olduğuna karar verdi.

Bir basın açıklamasında, bu varsayımı destekleyici hiçbir kanıt olmadığı halde Fuller'ın ölümünün Covid-19'la ilgili depresyona bağlanması daha da fazla kargaşa yarattı.


Los Angeles Sorgu Yargıcı Dairesi cuma günü otopsi yaptı fakat olaya dair daha fazla bilginin toplandığı bir sırada ölüm sebebini açıklamayı erteledi. Bu bilgiler arasında hem test sonuçları hem de tanık ifadeleri olabilir.

Cumartesi günüyse Fuller'ın kız kardeşlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce protestocu, Palmdale'de Belediye Binası'nın yakınlarındaki parktan şerif departmanına yürüyüş gerçekleştirdi. Birçok protestocu "Robert Fuller için Adalet" yazılı dövizler taşıdı.

Fuller'ın kardeşi Diamond Alexandria eylemdeki konuşmasında, "Önce bir şey, sonra başka bir şey duymaya devam ediyoruz. Sadece hakikati bilmek istiyoruz" dedi.

Bu arada olayın soruşturulması talebiyle internette açılan dilekçeye 200 binden fazla kişi imza attı. Kim Kardashian West ve Viola Davis gibi isimler de Fuller'ın ölümüne dair kapsamlı ve düzgün soruşturma talep eden ünlüler arasında yer aldı.

Belediye yönetimi bağımsız soruşturma yürütülmesini destekleyen bir açıklama yayımladı. Belediye Müfettişi Kathryn Barger, Santa Clarita'dan Eyalet Senatörü Scott Wilk ve Palmdale'den Meclis Üyesi Tom Lackey gibi seçilmiş üç yetkili, Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra'ya soruşturmayı bizzat yönetme çağrısında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz