• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Danimarka’da İslam Düşmanları, Kur’an’ı Yere Attı ve Müslüman Politikacıya Saldırdı

Danimarka’da İslam Düşmanları, Kur’an’ı Yere Attı ve Müslüman Politikacıya Saldırdı

Danimarkalı İslam düşmanları, parlamento açılışında Müslüman Milletvekiline saldırdı ve Kur’an-ı Kerim’i önlerine attı.

Danimarka’da İslam Düşmanları, Kur’an’ı Yere Attı ve Müslüman Politikacıya Saldırdı
20 Eki 2021 13:14:52

Danimarkalı İslam düşmanları, Danimarka meclisinin açılış programına katılmak isteyen Müslüman milletvekili Sikandar Siddique ve ailesine herhangi bir engelleme ile karşılaşmadan ırkçı sözlerle saldırdı.

İslam düşmanları, Kur’an-ı Kerim’i de bir tasmaya bağlayarak Sikandar Siddique ve ailesinin önünde köpek gibi gezdirerek tahrik etmeye çalıştı.

Danimarka Hür Yeşiller Partisi liderliğini de yapan Sikandar Siddique, parlamentonun açılışına ailesi ile birlikte geldi. Irkçı İslam düşmanları, babasını tekerlekli sandalyede taşıyarak meclise girmek isteyen milletvekili Sikandar Siddique’ye “Pisliğini de al yurduna geri dön. Vatan haini” diye saldırdı. Irkçı İslam düşmanları, Kur'an-ı Kerim'i bir ipe bağlayarak Sikandar Siddique’in ailesinin önünde köpek gibi dolaştırarak provokasyonlarda bulundu.

Siddique, olay sonrasında yaptığı açıklamada ırkçı ve İslam düşmanlarının bu tür aşağılık hakaretlerine alışık olduğunu, bu hakaret ve aşağılamaya ailesinin de maruz kalmasına dayanamadığını ifade etti.

DANİMARKA İSLAM TOPLUMU: IRKÇILARIN BU KADAR İLERİ GİTMESİ ENDİŞE VERİCİ

Danimarka İslam Toplumu Başkanı Mustafa İncikli de olayla ilgili bir açıklama yaparak gelişmeleri kınadı. Sikandar Siddique’ye bir mektup gönderen İncikli, hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu bir toplumda, bir kişinin alenen bu şekilde aşağılanabilmesini ve ırkçıların kendilerini bu kadar menfur bir şekilde ifade edebilmesini endişe verici bulduklarını söyledi. İncikli, “Danimarka’da herkes için adalet mücadelenizde sizi desteklediğimizi bir kez daha ilan ediyor ve üzüntülerimizi ifade etmek istiyoruz.” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz