Deutsche Welle (DW) yönetiminin, İsrail'in Gazze'deki soykırım suçlarını aklamak için çalışanlarına baskı yaptığı iddiaları, 13 DW çalışanı ve eski din konuları muhabiri Martin Gak tarafından ifşa edildi. Çalışanlar, El Cezire'ye verdikleri röportajlarda, DW üst düzey yöneticilerinin haberlerde "Filistin" ifadesinin kullanılmasını engellediğini ve Filistin yanlısı görüşlerin yayılmaması için müdahale ettiklerini belirtti.
DW çalışanları, Filistin'in hali hazırdaki durumunu anlatan görüntülerinin "sahte" olarak nitelendirildiğini ve bu nedenle yayınlanmadığını söyledi. Ayrıca, Filistin lehine görüşlerin canlı yayınlarda verilmesini engellemek için çeşitli önlemler alındığı, istenmeyen ses ve görüntülerin sansürlendiği ifade edildi. Birçok çalışan, DW yöneticilerinin Filistin halkının acılarına karşı duyarsız kaldığını ve Gazze'deki kayıpları küçümsediğini savundu.
Bunlarla da yetinmeyen, DW çalışanları, sürekli olarak İslam karşıtı söylemlerle karşılaştıklarını ve bu tür ifadelerin çalışma ortamlarında sıkça dile getirildiğini aktardı. Eski DW muhabiri Martin Gak, basın ve ifade özgürlüğünün yalnızca bir "ağız gargarası" haline getirildiğini vurguladı. Sürekli bir baskı altında olduklarını ifade eden Eski DW muhabiri Martin Gak, bu açıklamalar, Deutsche Welle'nin tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleriyle çeliştiği ve medya özgürlüğünün ciddi şekilde tehdit altına girdiği konusunda soru işaretleri doğurdu.