Doğu Perinçek’ten Sedat Peker hakkında suç duyurusu!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ülkücü katili Doğu Perinçek..." şeklinde paylaşım yapan Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Doğu Perinçek’ten Sedat Peker hakkında suç duyurusu!
04 Haz 2021 14:16:26

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendisine "Ülkücü katili" diyen Sedat Peker hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'hakaret' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'nün haberine göre Avukatlar aracılığıyla sunulan dilekçede, "Şüphelinin açık bir husumet duygusunun ürünü olan suça konu ifadeleri, Doğu Perinçek'i kamuoyu önünde aşağılama, küçük düşürme amacı taşımakta, eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret teşkil etmektedir" denildi.

Dilekçede, "Müvekkil herkes tarafından tanınan ve saygı duyulan bir siyasi parti lideridir. Bu durum dikkate alındığında, şüphelinin şikayet konusu sözleri Twitter gibi bir sosyal paylaşım sitesinde kullanmış olması, bu sözlerin müvekkilin kamuoyu nezdindeki onur ve saygınlığını zedeleyici etkisini bir kat daha arttırmaktadır. Dolayısıyla ilgili şüphelinin alenen işlediği hakaret suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

'IP adresinin tespiti de talep edildi'

Peker’in Twitter’dan yaptığı paylaşım nedeniyle IP adresinin tespiti ile hakkında takibat icrası ile soruşturma başlatılması talep edildi. Savcılığın, Perinçek’in avukatları tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesini değerlendirdikten sonra, Sedat Peker hakkında, ‘Hakaret’ suçundan soruşturma başlattığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Perinçek, 31 Mayıs 2021'de katıldığı bir televizyon programında, Sedat Peker’in MOSSAD’ın etkisinde olduğunu iddia ederek, "Kamuoyunda söylendiği gibi suç örgütü lideri çıkıp da bazı ifşalarda bulunmuyor. Ona o açıklamalar yaptırılıyor. Şu anda nerede o suç örgütü lideri? Dubai’de… MOSSAD'ın avucunda. Tekrar ediyorum, bakın ilk defa burada açıklanmış oluyor, MOSSAD'ın kontrolünde" şeklinde konuşmuştu.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker de sosyal medya hesabından Perinçek hakkında bir paylaşım yaparak, "Ülkücü katili Doğu Perinçek, benim MOSSAD’ın etkisinde olduğumu söylüyor. Son videomda ne söyledim? 'Neden Filistin’e 10 tane SİHA göndermiyoruz 'dedim. MOSSAD’dan korkan bir adam bunu söyleyebilir mi? Bu yaşta torununu sev, siyaseti gençlere bırak” ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz