Dolar/TL 16 seviyesini aştı

Dolar/TL kuru 20 Aralık'tan bu yana ilk kez 16 seviyesini test etti. Kurda yılbaşından bu yana görülen yükseliş yüzde 20'yi aştı.

Dolar/TL 16 seviyesini aştı
24 Mayıs 2022 10:08:20

Kur 20 Aralık'tan bu yana ilk kez 16 seviyesini gördü. Yılbaşından bu yana kurda yaşanan yükseliş yüzde 20'yi aştı.

Türkiye'nin gösterge tahvil faizi yüzde 26,75 seviyesinden işlem görürken, risk primi de 706 baz puan seviyesinde.

Küresel piyasalarda risk algısında bozulma görülürken, dolarda da yükseliş izlendi.

Sosyal medya platformu Snap’in hasılat ve kar tahminlerini düşürmesi sonucu şirketin vadeli piyasada hisseleri bir ara yüzde 31’e kadar düşüş yaşadı. Bu durum Nasdaq vadelilerine yüzde 1,3 düşüşle yansırken S&P 500 vadelileri de yüzde 0,8 geriliyor. Bloomberg Dolar Endeksi pazartesi günkü yüzde 0,7’lik sert düşüşünün ardından yüzde 0,1 yükselişle kayıplarını telafi ediyor.

Piyasa TCMB'nin hareketsiz kalmasını bekliyor

Dolar/TL'de yükseliş devam ederken piyasa aktörleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bu hafta herhangi bir hamle beklemiyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin gerçekleştirdiği ankete katılan 18 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılacağı yönünde oldu.

Yılsonu tahminini paylaşan 14 kurum da faizlerin yılsonuna kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağını öngördü. Yıl sonu tahminlerinde sadece bir kurum politika faizinin yüzde 15'e yükseltilmesi tahminini paylaştı.

Etiketler:   Dolar


0 Yorum

Yorum Yaz