Ekonomik gücün artması obeziteyi de artırıyor

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Ekonomik gücün artması, geniş bir yelpazeye sahip gıda sektörüne yönelik tüketimi artırıyor, dolayısıyla obez olma oranı da artıyor" dedi.

Ekonomik gücün artması obeziteyi de artırıyor
02 Nis 2016 10:21:23

İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, yaptığı açıklamada, ailelerin ekonomik seviyelerinin yükselmesiyle alım gücünün artması ve teknolojinin gelişmesinin, çocukların hareketsiz yaşam sürmesine neden olduğunu, bunun da obeziteyi artırdığını söyledi.

Türkiye'de obezitenin her geçen gün arttığına dikkati çeken Elmacıoğlu, "Ekonomik gücün artması, geniş bir yelpazeye sahip gıda sektörüne yönelik tüketimi artırıyor, dolayısıyla obez olma oranı da artıyor. İnsanlar zenginleştikçe ihtiyaçlarının yanında isteklerini de alıyor." ifadelerini kullandı.

Alım gücünün artmasının insanları teknolojik ürünlere yönlendirdiğini anlatan Elmacıoğlu, "Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocukları hem istedikleri her ürünü dilediği kadar tüketiyor hem de teknolojik ürünlere olan bağımlılık nedeniyle hareketsiz yaşam sürüyor. Böylece obezite her geçen gün biraz daha fazlalaşıyor." diye konuştu.

Teknoloji ile ekonominin gelişmesinin, fast food ve saklanabilir gıda maddelerinin üretimi ile tüketimini paralel olarak artırdığını vurgulayan Elmacıoğlu, özellikle çocukların bu tarz ürünlerle beslenmesinin vücutta yağ birikimini yükselttiğini, obeziteye davetiye çıkardığını dile getirdi.  



0 Yorum

Yorum Yaz