Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk’ın aralarında Twitter CEO’su Parag Agrawal ve CFO Ned Segal’ın da bulunduğu 4 üst düzey yöneticiyi kovduğu iddia edildi.
Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın, sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma süreci tamamlandı.
ABD basınında yer alan ve konuya aşina isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlerde, Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlandığı aktarıldı.
Söz konusu haberlerde Musk’ın, Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett’i görevden aldığı kaydedildi.
Daha önce Twitter’da yüzde 9,2’lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter’dan 25 Nisan’da yapılan açıklamada da şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.
Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini” bildirmişti.
Elon Musk, 8 Temmuz’da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk’ın avukatları, SEC’e yapılan bildirimde, Twitter’ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişlerdi.
Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Musk’a dava açmıştı.
Ancak Musk, ekim ayı başında, davalı olduğu sosyal medya şirketi Twitter’a 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlanması için mektup göndererek, ilk fiyattan yeniden teklif vermişti.
Twitter’ın Musk’a karşı açtığı davayı gören yargıç, satın alma anlaşmasının 28 Ekim’e kadar tamamlanması için davanın durdurulmasına karar vermişti.
Twitter’ı satın alıp almayacağı ve gerekli finansal desteği bulup bulamayacağı bir hayli tartışılan Musk, Twitter binasına girişinin videosunu paylaşmıştı. Elinde bir lavabo ile neşeli bir şekilde Twitter binasına giren Musk, videoya kendisine karşı çıkanlara nazire yaparcasına “let that sink in” notunu düşmüştü. Direkt çevirisi “bu lavaboyu içeri al(ın)” olan ifade mecazi olarak “bunu anla(yın)” demek için kullanılıyor.
Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7
— Elon Musk (@elonmusk) October 26, 2022
Musk, genel merkeze girişinden sonra paylaştığı ilk tweetinde reklamcılara seslenerek, Twitter’ı neden satın aldığı ve reklamlar hakkında ne düşündüğü konusunda spekülasyonlara inanmamalarını söyledi. Twitter’ı daha fazla para kazanmak amacıyla almadığını belirterek, platformu, kutuplaşmaya yol açan geleneksel medya kuruluşlarının aksine tüm düşüncelerin saygılı bir şekilde ifade edildiği dijital bir meydan hâline getirmeyi düşündüğünü aktardı. Bu yolda başarısız olmasının da ihtimal dahilinde olduğunu söyleyen Musk, Twitter’da herkesin iyi bir deneyim yaşaması için çalışacağını, herkesin istediğini söyleyebileceği bir alan yaratmayacağını, yasalara bağlı kalacağını, reklamcılığın da eğlendiren, öğreten bir şekilde yürütüleceğini belirtti. Musk, reklamcılardan kendisine desteklerini kesmemelerini istedi; onlarla birlikte “muhteşem bir şey yaratmak” istediğini belirtti.
the bird is freed
— Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022
Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS
— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2022