Esed Rejimi Müftüsü Ahmed Hassun Gözaltına Alındı

Beşar Esed rejiminin müftüsü Ahmed Hassun, Suriye'den ayrılmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. üvenlik güçleri, Şam Uluslararası Havalimanı'nda Hassun'u yakaladı.

Eklenme Tarihi: 27 Mar 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 27 Mar 2025
Esed Rejimi Müftüsü Ahmed Hassun Gözaltına Alındı

Suriye’de Beşar Esed rejiminin müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun’un gözaltına alındığı bildirildi. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Esed rejiminin başmüftüsü Ahmed Hassun, Şam Uluslararası Havalimanı'ndan ülke dışına çıkmaya çalışırken güvenlik kontrolleri sırasında fark edilerek gözaltına alındı.

Hassun, 1949 yılında Halep’te dünyaya gelmiş ve dini eğitimini resmi bir üniversitede almıştır. Esed rejimiyle yakın ilişkiler geliştiren Hassun, rejimin başmüftüsü Ahmed Keftaro’nun ölümünün ardından başmüftülük makamına getirilmiştir. Özellikle Suriye iç savaşının başlangıcından sonra Esed rejiminin en önemli dini figürlerinden biri haline gelmiştir.

Hassun, dinlerarası diyalog faaliyetleriyle de tanınmış, Yahudi ve Hristiyanların da cennetlik olduğunu iddia etmiş, 2008'de Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada "Eğer benim peygamberim gelip bana Hristiyanları reddet derse, ben onu reddedeceğim" ifadelerini kullanarak dikkat çekmiştir. 2011 yılında başlayan iç savaş sırasında ise, Esed rejimine olan desteğini sürdürmüş ve rejimin lehine pek çok fetva vermiştir.