Eski MİT’çiden insan kaçırma itirafı!

MİT eski çalışanı Ali Burak Darıcılı, Gülen cemaati ile ilişkilendirilen kişileri Afrika ve Orta Asya ülkelerinden kaçırmak için rüşvet verildiğini itiraf etti: Ama bunu Almanya'da yapmanız mümkün değil. Böyle örtülü faaliyeti icra ederken deşifre olursanız uluslararası hukuk nezdinde çok büyük sorun yaşarsınız.

Eklenme Tarihi: 17 May 2022
3 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Eski MİT’çiden insan kaçırma itirafı!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) eski çalışanı Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, Gülen cemaati ile ilişkilendirilen kişileri Afrika ve Orta Asya ülkelerinden kaçırırken rüşvet verildiğini ve yerel işbirlikçilerin kullanıldığını açıkladı. Darıcılı, “Çünkü o ülkeler “Failed state (aciz devlet, düşkün devlet)”, yani çok güçlü devlet yapısına sahip değil. Rüşvet vesaire ile hallediyorsunuz. Ama bunu Almanya’da yapmanız mümkün değil. Böyle örtülü faaliyeti icra ederken deşifre olursanız uluslararası hukuk nezdinde çok büyük sorun yaşarsınız. Bu ilgili ülkenin içişlerine müdahale anlamına gelir.” dedi.

‘AMA KÜŞÜMSEMEYİN KİME RÜŞVET VERECEĞİNİ BİLMEK DE ÇOK ÖNEMLİ’

Bizim TV adlı YouTube kanalında gazeteciler Şaban Sevinç ve Burcu Uğur’un sorularını yanıtlayan eski MİT’çi ve Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, çarpıcı itiraflarda bulundu. MİT’in Afrika ve Orta Asya ülkelerinden insan kaçırırken rüşvet verildiğini söylemesi üzerine Şaban Sevinç’in, “Ama Burak bey, rüşvet vererek ben de getiririm yani, MİT’e gerek yok ki… Ben de giderim Gana’ya, Gana’daki İçişleri’ne gerekli rüşveti veririm, alırım gelirim.” dedi. Bunun üzerine Darıcılı, “Ama o kadar küçümsemeyin, kime rüşvet vereceğini bilmek de önemli yani. Onu tespit etmek de önemli.” karşılığını verdi.

ŞABAN SEVİNÇ’TEN ESKİ MİT’ÇİYE: ŞİMDİ SİZE PAS ATACAĞIM

Sık sık teknik sorunların yaşandığı yayında gazeteci Şaban Sevinç, “Milli İstihbarat Teşkilatı’nı hakikaten ben severim, severim derken önemini bilirim. Ülkemizin en önemli kurumlarından biri, orada çalışan kişiler de saygıdeğer kişiler hakİkaten, yani… ” diyerek ve “Şimdi size pas atacağım” ifadeleriyle şunları söyledi:

“Milli İstihbarat Teşkilatımız bir çok ‘FETÖ’cüyü, gerçi hani böyle önemli ülkelerden değil yani, Avrupa’dan Amerika’dan ‘FETÖ’cüler cirit atıyor, Almanya’da, Danimarka’da, ne bileyim İsveç’te, Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘FETÖ’cüler cirit atıyor, oradan bir ‘FETÖ’cüyü yakalayıp getiremediler. Ama ne yaptılar, işte Afrika ülkelerinden, bazı ‘FETÖ’cüleri tutup getirdiler. Fakat bekleriz ki biz, Türkiye büyük devlet, eğer Milli İstihbarat Teşkilatımız da Türkiyemiz gibi büyük güçlü ise ki büyük, güçlü, bir yapı… Bekleriz ki Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan terörist nerede, ‘FETÖ’cü nerede, mesela Zekeriya Öz, nerede Zekeriya Öz, Almanya’da bilmem nerede… Ben bilmiyorum vatandaş olarak ama Almanya’da diye biliyoruz hani, açık bilgi… Beklerim ki ben bir vatandaş olarak Milli İstihbarat Teşkilatı gitmiş, Zekeriya Öz’ü paketleyip gelmiş Almanya’dan getirmiş mesela Ankara’ya, Esenboğa Havalimanı’na indirmiş uçağı. İşte Abdullah Öcalan’a 99’da Afrika’dan, Kenya’dan getirdikleri gibi. Bunu yapmıyorlar, yapamıyorlar… ‘FETÖ’cüler Avrupa’da Amerika’da cirit atıyor, neden mesela bir tanesini paketleyip getiremezler?”

Darıcılı ise, “Çünkü yurt dışında bu tip faaliyetleri icra etmek konjonktür gereği çok şey değil, mümkün değil.” yanıtını verdi.

Sevinç’in, “Ama Afrika’dan getiriyorsunuz?” sorusuna ise eski MİT’çi Afrika ve Orta Asya ülkelerinde yerel işbirlikçiler bularak ve onlara rüşvet vererek yasa dışı insan kaçırıldığını anlattı

ALİ BURAK DARICILI KİMDİR?

15 yıl MİT için çalıştıktan sonra kurumdan ayrılan ve Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde istihdam edilen Doç. Dr. Burak Darıcılı, ‘eski istihbaratçı ve MİT’çi ‘ olarak anılmak istemediğini söylüyor.

Darıcılı, Bursa’da Gülen cemaati soruşturmaları kapsamında kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin devredildiği Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) görev yapıyor.

Bursa’da 2011 yılında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Orhangazi Üniversitesi’ne 2016 yılının Haziran ayında kayyum atanmıştı. Üniversite 15 Temmuz’un ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılıp, binaları Milli Emlak’a devredildi. Milli Emlak ise modern bir mimari yapıya sahip olan bu üniversiteyi, binası olmayan ve kampüs arayan Bursa Teknik Üniversitesi’ne tahsis etti.