Eş Zamanlı Cami Baskını Sonrası Gözaltı Detayları

20 yılı aşkın süredir her sene Efendimiz (sav)'in sünneti olan İtikaf ibadetini ihya etmek için bir araya gelen Furkan Gönüllülerine pandemi bahanesiyle Emniyet tarafından orantısız müdahale edildi.

Eş Zamanlı Cami Baskını Sonrası Gözaltı Detayları
04 Mayıs 2021 12:07:31

Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş eş zamanlı cami baskınıyla Alparslan Hoca'yı ve yüzlerce Furkan gönüllüsünü camide ibadet halindeyken gözaltına alan emniyet güçleri, İsrail polisini aratmayacak insanlık dışı muamelelerde bulundu.

İşte camide ibadet eden Furkan Gönüllülerinin gözaltına alınmasına dair tüm detaylar:

-Dün Gaziantep’te yaşanan biber gazlı müdahalenin büyümesinin ardından bugün itikafın ikinci gününde olan çeşitli illerdeki Furkan Vakfı Gönüllüleri cami imamları tarafından itikafı bitirmeleri konusunda baskı gördü.
-İtikafı engellemek isteyen birçok cami görevlisi Furkan Gönüllülerinin haklarını savunması üzerine caminin ışıklarını kapatarak kapılarını kilitledi. İçerde mahsur kalan vatandaşların ekmek ve su ihtiyacına dışarıdaki arkadaşları yetişti.


-Kalabalık polis ekipleri her an müdahale edecekmiş gibi caminin önüne konuşlandı. 
-Sahur vaktinde adeta kin ve öfke kusarcasına camilere yönelen Emniyet güçleri, Furkan gönüllülerinin ayakkabılarını dahi giymelerine müsaade etmeyerek yaka paça camilerden çıkardı. Müdahale sırasında biber gazı ve ters kelepçe kullanıldı. Bu şekilde çeşitli illerdeki camilerde Furkan Gönüllüleri ve Alparslan Hoca itikaftan çıkarılarak gözaltına alındı. 


-Gözaltına alınan gönüllülerin telefonları toplanarak acımasızca yapılan müdahalenin kayıt altına alınmasına hiçbir şekilde müsaade edilmedi.
-Saatlerce polis otosunda bekletilen gönüllülerin sahur yapmaları engellenerek kendilerine su dahi verilmedi.
-Abdest almaları engellenen Furkan gönüllüleri, ellerindeki yarım litrelik sularla abdest alarak sabah namazını eda etmek zorunda bırakıldı. Polis aracının içinde üst üste bekletilen ve abdest için su bulamayanlar ise namazlarını eda edemediler. 


-Çok sayıda kişinin gözaltına alınması sebebiyle onlarca Furkan Gönüllüsü gözaltı aracında saatlerdir beklemeye devam ederken farklı bir yerde tutulan Alparslan Hoca'dan hala haber alınamıyor.

Tüm bu insanlık dışı muameleleri şiddetle kınıyor, zalimleri Allah'a havale ediyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz