Et ve Süt Kurumu 300 tır et ithal ediyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) internet sitesinden yaptığı duyuruda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 tır taze, soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalatı için gümrükleme hizmet alımı ilanına çıktığını açıkladı.

Eklenme Tarihi: 02 Eki 2018
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Et ve Süt Kurumu 300 tır et ithal ediyor!

Et ve Süt Kurumu’nun 300 tır et ithal edeceği öğrenildi. “Taze/soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalatı için gümrükleme hizmet alımı yaplacaktır” başlığı ile 27 Eylül’de ilana çıkılırken, son teklif verme tarihi ise ertesi gün olan 28 Eylül 2018 olarak duyuruldu.

ESK’nın resmi internet sitesinden yayımlanan ilanın detayları şöyle:

“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 adet Tır Taze/Soğutulmuş Kemiksiz Sığır Eti İthalatı Gümrükleme Hizmet Alımı yapılacaktır.

*** Teklifler İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/B 06530 Yüzüncü Yıl – Çankaya/Ankara adresinde bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine verilecektir.

*** Son teklif verme tarihi 28.09.2018 saat 10:00’a kadardır.

*** İşin Miktarı: Tarım ve Orman Bakanlığının izin verdiği/vereceği ülkelerden tedarik edilerek, Türkiye'ye ihraç edilecek 300 Adet Tır Taze/Soğutulmuş Kemiksiz Sığır Eti.

*** Alımlar; Edirne, İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Ankara illerinde Gümrük Müşavirliği Şubesi bulunduğunu yetkili makamlar tarafından belgelendirmiş gerçek veya tüzel kişiler teklif verebileceklerdir. Bu şartları taşımakla birlikte Türkiye'de halen kamu ihalelerinden yasaklı konumdaki gerçek ve tüzel kişiler teklif veremez.”

300 TIR 7500 TON TAŞIYABİLİR

ESK’nın ithal edileceği etin toplam miktarı açıklanmazken sektör temsilcileri 300 tırın toplam kapasitesine göre 7 bin 500 ton kırmızı eti taşıyabileceğini dile getiriyor.

Türkiye’nin canlı hayvan ve karkas et ithalatına karşılık kemiksiz sığır eti ithalatı ise sektörde yeni bir tartışma konusu oldu.

Sektör temsilcileri söz konusu hayvanların ne zaman, hangi usüle göre kesildiği, nereden ithal edildiği ve hangi marketlerde satışa çıkarılacağı konularında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini dile getiriyor.