Ez-Zubeydi'nin avukatı müvekkiline yapılan işkenceler hakkında açıklama yaptı

Siyonist işgal güçleri Celbu' Hapishanesi'nden kaçan altı esirden dördünü yeniden ele geçirdiğini duyurdu. Bu esirlerin tümüne ele geçirilmelerinden sonra çok korkunç bir şekilde fiili ve psikolojik işkence yapıldı. İşgal yönetiminin güvenlik elemanları onları şiddetli bir şekilde darp ettikleri gibi çirkin hakaretler, küfürler ve tehditlerle psikolojik işkencede bulundular.

Ez-Zubeydi'nin avukatı müvekkiline yapılan işkenceler hakkında açıklama yaptı
15 Eyl 2021 18:54:44

Tünel kazarak cezaevinden kaçtıktan sonra yeniden yakalananlardan biri de Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup Zekeriya Ez-Zubeydi'ydi ve işgalciler ona da korkunç bir şekilde işkence ettiler. 

Zubeydi'nin avukatı Avigdor Feldman'ın kendisini ziyaret etmesinden sonra verdiği bilgilere dayanarak bugün (15 Eylül Çarşamba) bir açıklama yapan Filistinli Esirlerin İşleri Heyeti işgal güçlerinin onu yeniden tutuklama esnasında çok şiddetli bir şekilde darp ettiklerini, bu sırada bazı kemiklerinin özellikle de çenesi ve iki kaburgası kırıldığını dile getirdi. 

Açıklamaya göre, onu El-Celeme sorgulama merkezine götüren işgal güçleri aşırı darp yüzünden durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırdılar; ancak orada da sadece ağrı kesici vermekle yetindiler. 

Açıklamada Zubeydi'nin bedeninin değişik yerlerinde şiddetli darptan kaynaklanan morluklar ve sıyrıklar olduğu belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz