Furkan Gönüllüleri Adana Konferansına Hazırlanıyor!

Furkan Gönüllüleri, 31 Ekim Pazar günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda ‘Hz. Peygamber’in Örnek Oluşu’ konulu konferans gerçekleştireceklerini duyurdu. Valiliğe gerekli bildirinin yapıldığını söyleyen Alparslan Hoca, konferansın engellenme ihtimali üzerine yaptığı açıklamada: “Eğer izin vermeyecek olurlarsa ne kadar Müslüman olduklarını göstermiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Furkan Gönüllüleri Adana Konferansına Hazırlanıyor!
25 Eki 2021 15:42:59

Furkan Vakfı Gönüllüleri, uzun bir aranın ardından Adana’da yeni bir konfers hazırlığı içinde. Vakfın Kurucu Başkanı Alparslan Hoca, Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşmesi planlanan konfarans üzerine yaptığı açıklamada: “Lezzet Festivali’ne, Rock Festivali’ne izin verenler Peygamberimizin konuşulacağı konferansa izin vermeyecek olurlarsa ne kadar Müslüman olduklarını göstermiş olacaklar!” ifadelerini kullanan Alparslan Hoca, konferansın engellenmesi ihtimali üzerine şu cümleleri kaydetti:

                                               ‘Kanuna Aykırı Bir Talimat Olamaz!’

“31 Ekim  Pazar günü saat 13.30’da Efendimiz’in doğum  gününe yakın olduğu için onunla ilgili bir konferans tertip edeceğiz. Mimar Sinan’a başvurumuzu yaptık. Onlar da valiliğe başvurmanız gerekiyor, dediler. Valiliğe sadece bildirim yapmakla mükellefiz. İzin alma şartı yoktur. Valilik izin alma şartını getiriyor. Belediyeye, belediyedeki vazifelilere valilikten izin aldıktan sonra sözleşmeyi yapabilirsiniz diye şart koşmuş. Yani orayı isteyen kimselerle, Mimar Sinan’ı idare eden yetkililer sözleşme yapabilmeleri için evvela valilikten “uygundur” cevabının gelmesini istiyorlar. Valilik onlara bu şartı koşuyor. “Bizden izin almadan, biz olur demeden orayı kimseye kiraya veremezsiniz” diyor. Halbuki valiliğin böyle bir yetkisi yoktur! Böyle bir yetki ancak olağanüstü hâl gibi durumlarda belki olabilir.

Kanuna aykırı bir talimat olamaz. Kanun sadece bildirimi şart koşmaktadır, izin almayı değil. Bildirim yapılmıştır. Dün sabah valiliğe bildirim yapıldı. “Cuma günü haber veririz” dediler. Biz de bugün sandık. İki gün sonra perşembe sabahı bildirim yapıldı. Cuma günü mesai bitimine kadar haber verilecek zannettik. Bugün arkadaşlar valiliği aradı. “Biz size bu haftayı kastetmedik, önümüzdeki hafta cuma gününü kastettik” dediler.

Saçmalığa bakın! Pazar günü konferans için başvuru yapılıyor. Konferanstan bir gün, bir buçuk gün önce haber vereceklermiş. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman duyuru nasıl yapılacak? Zaten duyuru yapılmasını istemiyorlar ki! Kimsenin duymasını istemiyorlar. Biz “Böyle olmaz” dedik. Valilikten emniyete, güvenlik şubeye gönderdik. Bildiğiniz gibi güvenlik şube bizi çok sever(!) Biz emniyete, güvenlik şubeye gönderdik; “Oradan haber bekliyoruz” dediler. Bakalım, güvenlik şube ne yapacak? Siyah gözlüklüler güvenlik şubeye ne talimat verecekler? Güvenlik şube de valiliğe nasıl bir görüş bildirecek, göreceğiz.

                           ‘ Ne Kadar Müslüman Olduklarını Göstermiş Olacaklar!’

                Bildiğiniz gibi daha bir iki hafta evvel, günlerce süren, on binlerce belki yüzbinlerce insanın katıldığı “Lezzet Festivali” yapıldı. Bildiğiniz gibi geçen hafta “Rock Festivali” yapıldı, 4 gün sürdü. Binlerce, on binlerce insan katıldı. Bunlara müsaade eden valilik, bakalım peygamberimizin konuşulacağı konferans hakkında ne diyecek? Bekliyoruz.

Biz duyuru çalışmalarına başlıyoruz. Biz izin almak zorunda değiliz. Biz bildirim yapmak zorundaydık, bildirimimizi de yaptık. Bildirimden sonra duyuru çalışmaları başlayabilir. Eğer izin vermeyecek olurlarsa ne kadar Müslüman olduklarını göstermiş olacaklar. Lezzet Festivali’ne 3 gün. Rock Festivali de 4 gün izin verenler, peygamberimizin konuşulacağı bir konferansa izin vermeyecek olurlarsa ne olduklarını göstermiş olacaklar.

“Güvenlik” diyerek, “güvenliği sağlayamayız” diyerek engellemeye kalkarlarsa bunun yalan olduğunu herkes anlayacaktır. Koskoca emniyet, demek ki bir kapıda 4 tane polis koyarak emniyeti sağlayamıyor, öyle mi? Lezzet Festivali’nin, on binlerce insanın, 4 gün, 3 gün güvenliğini sağlıyor; Rock Festivali’ndekilerin güvenliğini sağlıyor, Ak Parti’nin, MHP’nin programlarında bu emniyet güvenliği sağlayabiliyor. Bizim peygamberimizi konuşacağımız programda güvenliğimizi sağlayamayacaklarsa biz bunu bütün dünyaya da duyururuz, mücadelemizi de yaparız.

                                                         ‘Hakkımız Olanı İstiyoruz!’

İnşallah 4 buçuk sene evvelki, 2017’deki 22 Nisan gibi bir olaya sebep olmazlar. Çünkü bu bizim hakkımızdır. Bu memleket bizimdir. Bu Mimar Sinan milletin malıdır, biz de milletin kendisiyiz. Hakkımızı istiyoruz. İsteyenin bir yüzü karaymış, vermeyen zenciymiş. Göreceğiz. Bakalım ne yapacaklar? İnşallah isabetli karar verirler.”



0 Yorum

Yorum Yaz