Furkan Gönüllüleri 2019-2020 Yılının Hedefini Duyurdu!

Her sene belli bir amaca yönelik hedef belirlemeleriyle tanınan Furkan gönüllüleri, geleneğini bozmayarak bu sene de yılın hedefini duyurdu. Gönüllüler, 2019 2020 yılının hedefini “TevhideDavet ve AdaleteÇağrı" olarak belirledi.

Furkan Gönüllüleri 2019-2020 Yılının Hedefini Duyurdu!
23 Eyl 2019 21:46:55

Furkan gönüllüleri, bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla her yıl bir hedef belirlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl, "Oku,Yaşa, Anlat " sloganıyla okuma ve toplumu ıslah çalışmalarına ağırlık veren Vakıf gönüllüleri, bu yılın hedefini de kamuoyuyla paylaştı.

"Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak her yıl belirlediğimiz gibi bu sene de yılın hedefinde ‘yola devam’ diyor ve 2019-2020 yılının hedefini “Tevhide Davet ve Adalete Çağrı”  olarak açıklıyoruz." ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yazısını furkanvakfi.org sitesine ekleyen gönüllüler, Tevhid ve Adalet hakikatlerinin gündem olacağı bir yılı hedefliyor.

"Tevhidin adaleti doğuracağına inananlar olarak şahısların adaletinin değil ilâhî adaletin tecellisini beklemekteyiz." diyen vakıf gönüllüleri, misyonları gereği tevhid ve adalet üzerinde yaptıkları çalışmaları bu yıl özellikle arttıracaklarını, Tevhid davetini kararlılıkla sürdürerek, her kesimden adaletsizliğe uğrayan insanın yanında duracaklarını belirtti

İşte Furkan Vakfı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklama yazısı;

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak her yıl belirlediğimiz gibi bu sene de yılın hedefinde ‘yola devam’ diyor ve 2019-2020 yılının hedefini “Tevhide Davet ve Adalete Çağrı”  olarak açıklıyoruz.

İslam Medeniyetinine ulaşmak ve beklenen Öncü Nesli yetiştirmek adına çilesine talip olduğumuz bu yolda ilerlerken ve davet çalışmaları yaparken karşılaşacağımız zorluklara karşı kendimizi hazırlamaktayız. Her sene belirlenen hedefler ile ilgili yaptığımız çalışmalarla bir yönümüzü daha güçlendiriyor ve geleceğe Allah’ın izniyle daha sağlam adım atmayı amaçlıyoruz.

Geçmiş senelerde;

“Allah’ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın” ayetinin gereği olarak KARDEŞLİK SENESİ,

“Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğüt ile davet et” ayetiyle DAVET SENESİ,

“Yaratan Rabbinin adıyla oku!” ayetiyle OKUMA SENESİ,

“Şüphesiz Allah, kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever” ayetiyle ZİYARETLEŞME VE DAYANIŞMA SENESİ,

“Bir insanın hidayetine vesile olman senin için dünyadan ve içindeki her şeyden hayırlıdır” hadisiyle TANITIM VE İLGİ SENESİ,

 “Önce en yakın akrabanı uyar” ayetleriyle İLGİLENME SENESİ,

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin “Rabbiyle diyaloğu zayıf olanın nefesi kısa olur” sözüyle MANEVİ GELİŞİM SENESİ olarak belirlenmişti.

“Allah’a davet edenden daha güzel sözlü kimdir?” ayetiyle OKU – YAŞA  ANLAT” senesi olarak belirlemiştik.

30 Ocak 2018 tarihinden itibaren Alparslan Kuytul Hocaefendinin cezaevinde tutulması, Furkan Vakfı genel merkez binasına kayyum atanması ve yasal eksende yaptığımız her faaliyetimizin engellenmeye çalışılması, bu davaya gönül vermiş bizleri durdurmaya yetmiyor, aksine cesaret azmimizi kamçılayarak mücadele tempomuzu arttırıyor.

Despotik yönetimlerin İslami hareketleri boğma girişimlerine ve hareket alanlarını daraltıcı ataklarına rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi, cezaevinden de olsa tevhit hakikatini anlatmaya devam ediyor.

Kıymetli kardeşlerim! Tevhid işin köküdür, temelidir. Bütün peygamberler evvela tevhid üzerinde durmuşlardır çünkü dinin temeli budur. Bir kimseye tevhidi öğretmeden; Allah’tan başka hiçbir ilah olmadığını, tek otoritenin, kanun koyucunun Allah olduğunu, sadece O’na itaat edileceğini, sadece O’na ibadet ve dua edileceğini, kanunların sadece Allah’tan alınacağını, ideojilerin hiçbir öneminin olmadığını, sadece ve sadece Allah’ın hükümlerinin önemli olduğunu öğretmeden, istediğiniz kadar dinin başka meselelerini öğretin, bu öğretiler köksüz bir davet olur “ düşüncesinden yola çıkarak senenin hedefini tevhit ve adalet senesi olarak tayin ediyoruz.

Ayrıca son dönemlerde İslami faaliyetlere yapılan engellemeler ve her kesimden insanın yaşadığı mağduriyetler-adaletsizlikler, Ülkemizin ve Ümmet-i Muhammed’in İslam Medeniyetine olan özlemimizi her geçen gün daha da arttırmaktadır.

Tevhidin adaleti doğuracağına inananlar olarak şahısların adaletinin değil ilâhî adaletin tecellisini beklemekteyiz. İnsanların ellerindeki gücü kamçı gibi kullanmaları güç zehirlenmesinden başka bir şey değildir. İnsanların haklarını ihlâl ederek zulmedenler, aslında İslam’ın adalet anlayışını incitmektedir. Birlikte yaşamanın ve devlet olmanın en temel unsuru olan adalet incindiğinde artık toplumda huzursuzluk hâkim olacaktır.

Bu nedenle Furkan gönüllüleri olarak tevhidi daveti sürdüreceğimizi tevhitle gelen adaleti savunacağımızı ve aynı zamanda adaletsizliğe uğrayan her kesimden insanın yanında duracağımızı-duyuracağımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz