Gaziantep Emniyeti, Furkan Hareketi Mensuplarının Elektronik Eşyalarını Gasp Etti!

Emniyet güçleri geçen yıl 'İtikaf' döneminde Türkiye'deki 40'tan fazla camiye eş zamanlı baskın düzenlemiş, yüzlerce Furkan mensubunun cep telefonuna ve şahsi bilgisayarına hukuksuz bir şekilde el koymuştu. Antep Emniyetinin, baskının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen şahsi eşyaları sahiplerine teslim etmediği ortaya çıktı!

Gaziantep Emniyeti, Furkan Hareketi Mensuplarının Elektronik Eşyalarını Gasp Etti!
08 Mayıs 2022 21:16:07

Gaziantep Emniyet Şubelerinin, Furkan Hareketi mensuplarına ait birçok elektronik eşyayı 1 yıldır teslim etmediği ortaya çıktı. Emniyet güçleri 3 Mayıs'ta Antep'te, 4 Mayıs'ta Adana'nın çeşitli semtlerindeki camilerde 'İtikaf' ibadetini gerçekleştiren vatandaşlara hukuksuzca müdahale etmiş, ardından gözaltına aldığı kişilerin şahsi eşyalarına el koymuştu. Yüzlerce gönüllüye kanuna aykırı muamelede bulunan Emniyet mensupları, el koyduğu kişisel bilgisayar ve telefonları hala sahiplerine iade etmedi!

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, usulsüz muameleye sebep olanlarla ilgili hukuki süreç başlatılacağını söyleyerek şu ifadeleri kaydetti:

‘Polis Kimsenin Telefonuna El Koyamaz!’

Antep'te ve Adana'da bazı arkadaşlar hala telefonlarını alamamışlar. Eğer emniyete gidip istediği halde telefonunu veya bilgisayarını alamayan varsa bize bildirsin. Kimler telefonunu, emniyete gidip istediği halde alamadı ya da telefonunu kaybettiler? Çünkü saçma sapan bir operasyondu. Allah rezil etti. Allah, camiyi basanları böyle rezil eder!

Telefonlar birbirine karıştı. Çünkü herkesin telefonuna kanunsuz bir şekilde el koydular. Polis kimsenin telefonuna el koyamaz. Telefonla fotoğraf çekmeyenin telefonuna el konulamayacağı gibi çekenin bile telefonuna el konulamaz. Polis, kendisini çekmediği halde, telefonu cebinde olduğu halde; ‘belki çeker’ diyerek insanların cebindeki telefonu çıkartıp el koyuyor. Sen eşkıya mısın, polis misin? Bir kişinin cebindeki telefonu zorla almak eşkıyalıktır!

Bu şekilde muamele gören arkadaşlarımızın hepsi polisten şikâyetçi olsunlar. Polisler hakkında mahkeme açacak savcı bulabilir miyiz? Çok düşük bir ihtimal… Yine de biz başvuruyu yapalım, isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci… Onlar da açmasınlar mahkemeyi, biz de bunu bütün dünyaya duyuralım. ‘Bu adamların yaptığı suçken savcı mahkeme açmadı!’ Bunu tüm dünya bilsin.

Telefonunu, bilgisayarını alamayan arkadaşlar bize bildirsinler. Bununla ilgili hukuki süreç başlatacağız. Elimizden geleni yapacağız.”



0 Yorum

Yorum Yaz