Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de geçen yıl Eylül-Ekim dönemlerinde düzenlenen çocuk felci aşılama kampanyalarının ardından yeni bir kampanyanın planlandığını X üzerinden duyurdu. Ghebreyesus, "Bu cumartesi, 22 Şubat'ta 10 yaş altı 591 binden fazla çocuğun kitlesel aşılama kampanyası başlatılacak" kullanılarak, son zamanlarda atık su örneklerinde tespit edilen çocuk felci virüsünün bu adımın toplanmasına zemin hazırlandığını belirtti.
Ghebreyesus, DSÖ, UNICEF ve diğer ortakların, Gazze'de sürekli ateşkes sıcaklığıyla karşılandığını ve bu durumun uzun vadeli barışa olanak tanıyacağını kalıcı bir ateşkes turizmine katkıda bulunduğunu vurguladı.
Yapılan faturalı ödeme, aşılama kampanyasının 26 Şubat'ta sona ereceği bildirildi. Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde daha önce Eylül-Ekim 2024 döneminde iki aşılama turunda hedefin yüzde 95'inden fazlasına ulaşıldı. Ağustos 2024'te 10 aylık bir kaydedilen çocuk felci geçirilmesinden bu yana vaka bildirilmesidi; ancak Aralık 2024 ve Ocak 2025 döneminde Deyr el-Balah ile Han Yunus'tan başka yeni çevre örneği, virüs bulaşmasının devam ettiğini" ifadelerine yer verildi.
Planlanan kampanya, daha önce aşı olamayan çocukları da dahil olmak üzere 10 yaş altında tüm parçalara ulaşarak ilişkilerini açık kapatmayı ve salgının önlenmesini engellemeyi amaçlıyor. Aşılama çalışmaları, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda, DSÖ, UNICEF, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve diğer ortakların desteğiyle uygulanması.