Kar baykuşu (Bubo scandiacus), daha çok tundralarda yaşayan beyaz bir baykuş türüdür. Uzunlukları 60 cm, kanat açıklığı 125-150 cm olup uzun ve geniştir. 1758 yılında İsveçli tabiat bilimci Carl Linnaeus tarafından sınıflandırılmıştır. Kuzey Kutup Bölgesi'ne yakın tundralarda yaşayan bu kuş, bazen Avrasya ve Kuzey Amerika'nın güneyinde de gözükebilir. Kar beyazı tüyleri kamuflaj için avantaj Kar beyazı tüyleri sayesinde kar içinde neredeyse görünmez olabiliyor. Bu özelliği de onu, kamufle olma konusunda oldukça başarılı bir avcı yapıyor. Yetişkin erkek kar baykuşu neredeyse bembeyazdır. Genç baykuşlar ise irice benekli olup, düz çizgilere sahiptirler. Ayakları tüylerle kaplıdır. Kulak püskülleri bulunmaz
Usta Avcılar Kar baykuşu oldukça usta avcıdır. Karlı ortamlarda mükemmel görüş yeteneği ile avlanır. Başta kemirgenler olmak üzere, küçük memelileri ve kuşları yiyerek beslenir. Kutup bölgelerinde yaşayan bir kemirgen türü olan lemming ile beslenmeyi çok sever. Gün içinde, 7-12 arasında fare ve kemirgen yiyebilir. Ayrıca yine kutup bölgelerinde yaşayan ptarmigan adlı kuş türünü de yemeyi sever. Avlarını bütün olarak yutar ve tüylerini daha sonradan kusar.
Kocaman Gözler Baykuşların üstün özelliklerinden biri de gözleridir. Başın ön tarafına yerleştirilmiş olan gözler oldukça büyüktür. Bazı türlerde vücut ağırlığının % 5'ni gözler oluşturur. Bu oldukça büyük bir orandır. Eğer bizim için de böyle bir oran geçerli olsaydı, gözlerimizin büyüklüğünün iri bir greyfurt kadar olması gerekirdi. Büyük gözler daha çok görüntü hücresi içerir. Bu da daha iyi görüntü demektir. Avcı bir kuşun gözünde bir milyondan fazla görüntü hücresi bulunur.