Gülistan Doku'nun ailesi gözaltına alındı

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana, 782 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku Adalet Bakanlığı önüne giderek randevu talebinde bulunmak istedi.

Gülistan Doku'nun ailesi gözaltına alındı
23 Şub 2022 18:04:40
Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana, 782 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku Adalet Bakanlığı önüne giderek randevu talebinde bulunmak istedi. Gülistan Doku’nun ailesi polis tarafından engellendi. Doku’nun annesi, babası ve ablası polisler tarafından gözaltına alındı.

"TEK BİR TALEPLERİ VARDI"

Doku ailesinin gözaltına alınması Meclis Genel Kurulu’nda gündem oldu. Söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Ailenin Meclis’ten, gruplardan tek bir talepleri vardı. Canlı veya maalesef ölü beden olsun bulmak istediklerini ifade etmişlerdi. Bunun üzerine birazdan bir araştırma komisyonu indireceğiz. Öncelikle çağrımız bütün gruplardan bu insani meselede genç bir kızın, üniversiteli bir kadının kaybolmasının ailesi için ne kadar büyük bir acı olduğunu ailesi ve sevenleri için ifade etmek istiyorum" dedi.

"HİÇBİR İZAHI YOKTUR"

Doku ailesinin Adalet Bakanlığı önünde darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren Beştaş, "Şu anda görüntüler elimde. Aile ile de görüşeceğiz birazdan, avukatlar ailenin yanında. Adalet ararken büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyalar. Sincan Fatih Devlet Hastanesi’ne muayene için götürüldüler. Bu acıya yeni acılar eklenmesin. Gülistan Doku nerede? Sorusu dünyada da Türkiye’de de kulaklarımıza her gün çınlıyor. Öncelikli talebimiz bu araştırma komisyonunun bütün gruplar tarafından kabulüdür. Diğeri de bu gözaltını derhal sonlandırın. Bunun hiçbir izahı yoktur" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz