Haftanın Karesi: Furkan Gönüllülerinin Kardeşliği

Furkan Haber editörleri "Haftanın Karesi"ni belirledi. Son 5 gündür Türkiye gündemini sarsan skandal Adana Emniyeti işkencesi sonrası Furkan Gönüllülerinin birbirine olan kuvvetli sadakati, haftanın fotoğrafı olarak seçildi. Alparslan Hoca'nın 'Yılın fotoğrafı olmalı' dediği davranışın fotoğrafını takipçilerimizin beğenisine sunuyoruz...

Haftanın Karesi: Furkan Gönüllülerinin Kardeşliği
14 Eyl 2021 22:16:29

Furkan Haber editörleri tarafından önemli olaylar sonrası tekrar gündeme getirilen fotoğraflarda bu hafta, Haftanın Karesi olarak belirlenen görsel, Furkan Vakfı Gönüllülerinin yaşadığı skandal olayın ardından belirlendi. Adeta kardeşliğin resmini çizen davranış hakkında  Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, 'Bu kare yılın fotoğrafı olmalı' yorumunu yaptı. 

Ne Olmuştu?

Adana Emniyetinde haksız bir şekilde ağır işkencelere maruz kalan 3 Furkan Gönüllüsü gözaltında tutulurken başta Alparslan Hoca olmak üzere yüzlerce Furkan Gönüllüsü emniyet önünden ayrılmamış, yapılan kanunsuz uygulamaları kınamış ve arkadaşlarının serbest bırakılmalarını talep etmişlerdi. 

Günlerce emniyet önünde 'Adalet nöbeti' tutan gönüllüler, alandan ayrılmamak için kaldırım taşları üzerinde sabahlamıştı. O süreçte çekilen kareler; ihanetlerin çoğaldığı, toplumda kişiler arası güvenin azaldığı bu çağda, adeta insanlığa ders verir nitelikteydi. 

"Mü'minler birbirlerini sevmede, birbirlerine karşı sevgi ve merhamet göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateş çekerler."

(Müslim, "Birr" 66)



0 Yorum

Yorum Yaz