Hamas: İsrail'in kadın mahkumlara muamelesi kırmızı çizgileri aşıyor

Hamas Esir Bürosu Sorumlusu Zahir Cebbarin, İsrail'in kadın mahkumlara yönelik muameleleri hakkında açıklamada bulundu.

Hamas: İsrail'in kadın mahkumlara muamelesi kırmızı çizgileri aşıyor
21 Ara 2021 12:39:21

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Esir Bürosu Sorumlusu Zahir Cebbarin, hareketin İsrail'in kadın mahkumlara yönelik muameleleri hakkında aracı olarak Mısır'a bilgi verildiğini, böylesine bir muameleye 30 yıldan bu yana ilk kez başvurulduğunun ve bunların bütün kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geldiğinin ifade edildiğini söyledi. 

Cebbarin, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, mahkumların durumlarının iyileştirilmesine dair kesin talebin cezaevleri yönetimine iletildiğini belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Cebbarin 32 kadın mahkuma şiddet uygulandığını, yönetici konumunda olanların tecrit hücrelerine kapatıldığını ve kendilerine normal mahkum muamelesi göreceklerinin, herhangi bir temsil yetkilerinin olmayacağının bildirildiğini ifade etti. 

Bu arada Esirler İletişim Ofisi Müdürü Nahid El-Fahuri de kadın esirlere yönelik şiddete cevap verilmesi için bütün seçeneklerin geçerli olduğunu söyledi.

İsrail güçleri geçtiğimiz gün Damun Cezaevi'ne düzenledikleri baskında kadın mahkumları darp etmiş, örtülerini açıp kendilerini boyunlarından çekerek sürüklemişlerdi.

Etiketler:   HAMAS israil


0 Yorum

Yorum Yaz