Hapishaneden Çıkan Esir Yakalandığı Ağır Hastalık Sonucu Hayatını Kaybetti

Uzun yıllar işgal rejimi zindanlarında kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan ve kanser hastalığına yakalanan Filistinli eski esir Ziyad Şuaybat’ın Beyt Sahur şehrinde vefat ettiği belirtildi.

Eklenme Tarihi: 29 Eyl 2017
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Hapishaneden Çıkan Esir Yakalandığı Ağır Hastalık Sonucu Hayatını Kaybetti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, Şeyh Şuaybat’ın İslamî Cihad Hareketinin önde gelen liderlerinden olduğunu, işgal rejimi zindanlarında iken kanserden kaynaklandığı tahmin edilen Disk hastalığına yakalandığını ve bunun için tedavi gördüğünü, zindandan çıktıktan sonra da birkaç aydır kanserden tedavi gördüğünü ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Şeyh Şuaybat’ın tedavi sürecinde Kudüs’teki hastanelerden birinde ameliyat olduğunu, ancak tedavisinin tamamlaması için gereken mercilerden sevkinin yapılmadığını ve bunun sonucunda dün hayata gözlerini yumduğunu kaydetti.

Beyt Sahur’da imam hatiplik yapan Şeyh Şuaybat İslamî Cihad Hareketinin önde gelen şahsiyetlerinden biriydi. Filistin Yönetimi tarafından tutuklanıp birkaç ay cezaevinde tutulan Şeyh Şuaybat, birkaç yılını da işgal rejimi zindanlarında geçirmişti.