Harbiyeli Annesi Çetinkaya: Dosyaların Tekrar İncelenme Kararını Samimi Bulmuyorum

Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya Furkan Haber'e verdiği röportajda, müebbet hapis cezasına çarptırılan askeri öğrencilerin dosyalarının Cumhurbaşkanı hukukçuları tarafından tekrardan incelenme konusunda önemli noktalara değindi. Çetinkaya açıklamasında, atılan adımın siyasi bir hamle olabileceğini öne sürerek "Bu dosyalar 4 yıldır ellerindeydi, şimdi ne değişti de tekrardan inceleme yoluna gidiliyor?" ifadelerini kullandı.

Harbiyeli Annesi Çetinkaya: Dosyaların Tekrar İncelenme Kararını Samimi Bulmuyorum
16 Eki 2020 14:18:14

"Samimi bir adım olarak görmüyorum!"

Harbiyeli Askeri Öğrenci Furkan Talha Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, Furkan Haber'e verdiği röportajda Cumhurbaşkanının hukukçuları tarafından askeri öğrencilerin dosyalarının tekrardan inceleme kararını samimi bulmadığını belirten ifadeler kullandı.

Anne Çetinkaya kendisine yöneltilen soruları şu şekilde yanıtladı:

Dosyaların tekrardan incelenme talimatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Bu haber bizzat tarafımıza iletilmedi. Ben haberi duyduğumda avukatımı arayıp doğruluğunu teyit ettim. Avukatım konunun Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAB) düştüğünü söyledi. Söz konusu incelemede adı geçen avukat Ahmet Özel'in elinde ilk mahkememizden itibAren tüm dosyalarımız mevcuttu neden şimdi inceleme kararı aldı bunu anlayamadım. Bu açıdan çok sevinemedim, samimi de bulamadım. Avukatlarımız da; "İlla ki olumlu bir sonuç çıkacak diye bir şey söz konusu değil, bekleyip göreceğiz" diyorlar. 

'Daha Önce De Dosyaları İnceleme Kararı Almışlardı'

Çocuklarımız hapse girdikten bir yıl sonra da böyle bir karar alınmıştı, biz o zaman çok sevinmiştik ama maalesef herhangi bir gelişme kaydedilemedi, yalnızca çocukların iddianamesi çıktı ve mahkeme günü belirlendi. O sebeple açıkçası ben çok da umutlu değilim.

'Bu adımı siyasi bir hamle olarak görüyorum'

Bizim çocuklarımızın masumiyeti 4 yıldır ortadaydı, Ahmet Özel'de bizim ilk mahkememize katılarak askeri öğrencilerin masum olduğunu, serbest bırakılmaları ve hayata küstürülmemeleri gerektiğini söyleyip bizim davamızdan çekilmişti, bunları bildiği halde neden 3-4 yıl bekledi anlamadım. Samimiyseler o zaman yapsalardı, masum olduklarını bildikleri çocukları 4 sene yatırıp sonra hiçbir şey bilmiyormuş gibi dosyaları tekrardan ele almalarını siyasi bir adım olarak değerlendiriyorum.

'Bazı Harbiyeli Aileler Bu İncelemenin Susmamız İçin Yapıldığını Düşünüyor!'

Ben cezaevinden çıktıktan sonra diğer Harbiyeli ailelerin olduğu gruplara tekrar girmedim ama aldığım duyumlara göre kimisi umutlu, kimisi de 'Acaba bu bir oyun olabilir mi? Bizi susturmak, sesimizi kısmak amaçlı yapılmış bir eylem olabilir mi?' diye düşünüyor. Çünkü 4 yıldır bize o kadar çok ümit verildi ki, maalesef hiçbiri gerçekleşmediği için şu an herkes ortada kalıyor.

Dosyaların İncelenme Kararına Toplumun Bakışını Nasıl Değerlendirirsiniz?

Biz her zamanlar çocuklarımızın masumiyetini milletvekillerine, bürokratlara anlatmaya çalışıyorduk ancak daha sonra sokaklara çıkarak suçsuzluğumuzu halkımıza da anlatmaya çalıştık. Halk bu konuda biraz daha bilinçlendi. Televizyonlarda sürekli yandaş medyanın ağzından konuyu dinliyorlardı sonrasında bizden duydular ve gerçekler anlaşılır oldu. Zaten önyargılı olmayan herkes bizim gösterdiğimiz deliller doğrultusunda meseleyi anlıyor. Art niyetli olanlar, meseleye suçlamak için bakanlar ya da 'trol' adıyla bilinen para için inanmak istemeyenlerse zaten anlamak için bakmıyorlar.

Aradan geçen 4 yılın da etkisiyle sesimiz dalga dalga yayıldı. Toplumda, artık adaletsizlik bitsin, diyen çok kişi var. Bu hukuksuzluk alenen ortada, kafasında soru işareti olanlarında elimizdeki delillerle soru işaretlerini giderdik. Halk da bu yapılanların sona ermesini istiyor."

'Çocuklarımı Alıncaya Kadar Mücadeleye Devam Edeceğim'

Son olarak duygu ve düşüncelerini aktaran Çetinkaya:

"Ben çocuklarımı alıncaya kadar mücadeleme devam edeceğim. Benim 313 tane evladım hapishanede, bir harbiyeli annesi olarak onların masumumiyetlerine inanıp onları savunuyorum. Yanı sıra ülkemizde haksızlığa uğramış birçok kişi mevcut. Mesela Alparslan Kuytul bey de çok büyük haksızlıklara maruz kaldı, ben onların da yanındayım. Cumartesi Anneleri, ihraç edilen arkadaşlarımız, kişiliğine kimliğine, mahallesine bakmaksızın haksızlığa uğramış herkesi savunup bir olmaya davet ediyorum. Gelin hakkımızı hep birlikte arayalım" ifadelerini aktardı.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Zekiye Aydın 16 Eki 2020 15:59:33

    Ben cumhurbaşkanımızın bu talimatını samimi buluyorum. 4. 5 yıldır o masum yavrular günahsız yere hapsoldular bunu hiç bir vicdan kabullenmez inşaallah çocukların çıkması yakındır Bu masumiyetlerin böyle ceza alması tüm vicdanları tüm anaları babaları yaraladı zaten Artık özgür olmalılar.


Yorum Yaz