Hukuk fakülteleri için başarı sıralaması şartı yine değişti

YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartını yine değiştirdi. YÖK Başkanı Saraç'ın açıklamasına göre, başarı sıralaması şartı 125 binden 100 bine çekildi. Daha önce de hukuk fakülteleri için aranan 190 bin şartı 125 bine çekilmişti.

Eklenme Tarihi: 16 Şub 2021
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Hukuk fakülteleri için başarı sıralaması şartı yine değişti

YÖK, 2022-YKS yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartını 125 binden 100 bine yükseltti.

Twitter'dan açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç "Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; 'Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı', 'Hukuk Meslekleri İcra Sınavı' ve 'Başarı Sıralaması Şartı' gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz" dedi.

Saraç'ın açıklamaları şöyle:

"'Yeni YÖK' olarak, ülkemizdeki 'hukuk eğitimine' ulaşma imkan ve seçeneklerini arttırmak için 'sosyal adalet ve fırsat eşitliği' ilkeleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, bilakis yükseltilmesi temel hedefimiz.

Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; 'Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı', 'Hukuk Meslekleri İcra Sınavı' ve 'Başarı Sıralaması Şartı' gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz.

"100 BİNE YÜKSELTME KARARI ALDIK"

Bu kapsamda son olarak 'Adalet Bakanlığı’nın ilettiği talebi de dikkate alarak' hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını 'Bu sene değil, önümüzdeki sene (2022-YKS) yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere' 125.000’den 100.000’e yükseltme kararı aldık.

Bu değişikliğin, üniversite adaylarımız ile ailelerinin yapmış oldukları hazırlıklarının, idareye olan güveninin korunması ve de vakıf üniversitelerine planlamalarını daha rasyonel yapmaları için vakit tanınması açısından 2022-YKS itibariyle uygulamaya girmesini kararlaştırdık.

Yeni YÖK olarak, karar süreçlerinde tedriciliğe özel önem veriyoruz. Bu kapsamda almış olduğumuz bu yeni kararın ülkemizdeki hukuk eğitimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz."