İçişleri Bakanı Yerlikaya:Yüksekova Belediye Başkanı Hakkında Soruşturma İzni Verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü hakkında, sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Eslem Teker’in ölümüne ilişkin soruşturma izni verildiğini açıkladı.

Eklenme Tarihi: 14 Mar 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 14 Mar 2025
İçişleri Bakanı Yerlikaya:Yüksekova Belediye Başkanı Hakkında Soruşturma İzni Verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 yaşındaki Eslem Teker’in 18 Ocak’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, olayla ilgili Yüksekova Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü hakkında soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Sahipsiz Köpeklerin Saldırısı ve Gelişmeler

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari’ye mülkiye müfettişi görevlendirerek ön inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, Yüksekova Belediyesi'nin Hayvanları Koruma Kanunu’na uygun olarak sahipsiz köpeklerin bakımını sağlamak için gerekli önlemleri almadığı tespit edildi. Belediyenin hayvan bakımevi kurmak için gereken bütçeyi ayırmadığı ve mevcut bakım evinin de kullanılabilir olmadığı belirlendi.

Belediyenin İhmali Tespit Edildi

Bakan Yerlikaya, raporda Yüksekova Belediyesi tarafından başıboş köpekler için gerekli tedbirlerin alınmadığını, ayrıca 5 ay boyunca vatandaşların ve muhtarların bu konuda belediyeye başvurular yapmasına rağmen herhangi bir adım atılmadığını açıkladı. Bu ihmallerin ardından, İçişleri Bakanlığı, Yüksekova Belediye Başkanı ve diğer yetkililer hakkında soruşturma izni verdi.