İçişleri Bakanlığı, Sahipsiz Köpekler İçin 39 Mülkiye Müfettişi Görevlendirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerle ilgili yerel yönetimlerin çalışmalarını denetlemek üzere 39 mülkiye müfettişini sahaya gönderdi. Müfettişler, belediyelerin uygulamalarını inceleyerek aksaklıkları tespit edecek.

Eklenme Tarihi: 13 Mar 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 13 Mar 2025
İçişleri Bakanlığı, Sahipsiz Köpekler İçin 39 Mülkiye Müfettişi Görevlendirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerle ilgili yerel yönetimlerin uygulamalarını denetlemek amacıyla 39 mülkiye müfettişi görevlendirdi. Müfettişler, çeşitli şehirlerde valilikler, büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri ile İl Özel İdarelerinin çalışmalarını yerinde inceleyecek.

Denetimlerde sahipsiz köpeklerle ilgili ihmal edilen hususlar ve aksayan yönler tespit edilerek, mevzuata uygun tedbirler alınacak. Ayrıca müfettişler, yerel yönetimlere rehberlik edecek ve her iki ayda bir belediyeleri tekrar ziyaret ederek sürecin ilerleyişini takip edecek.

Bu adım, sahipsiz hayvanlarla ilgili artan kamuoyu hassasiyetine yanıt olarak değerlendirilirken, denetimlerin hangi kriterlere göre yapılacağı merak konusu.