İletişim Başkanlığı, Bartın’daki maden ocağı patlamasındaki ihmalleri reddetti

İletişim Başkanlığı sansür yasasının ilk gününde, Bartın’daki maden ocağı patlamasında ‘ihmal yok’ iddiasında bulundu Gazetecilik meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ olarak nitelediği düzenlemenin yasalaşmasının ardından İletişim Başkanlığı’nın yayımladığı ‘dezenformasyon bülteni‘nde Bartın’daki maden patlamasındaki ihmaller reddedildi. Bültende Sayıştay raporlarının ‘yanlış okunduğu’ iddia edildi. Fahrettin Altun’un başında olduğu İletişim Başkanlığı,  ‘dezenformasyon ve yalan haberlere karşı kamuoyunu bilgilendirmek’ iddiasıyla ‘dezenformasyon bülteni’ yayımlamaya başlamış, ilk sayıda muhalif basın … İletişim Başkanlığı, Bartın’daki maden ocağı patlamasındaki ihmalleri reddetti Devamı »

Eklenme Tarihi: 18 Eki 2022
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 18 Eki 2022
İletişim Başkanlığı, Bartın’daki maden ocağı patlamasındaki ihmalleri reddetti

İletişim Başkanlığı sansür yasasının ilk gününde, Bartın’daki maden ocağı patlamasında ‘ihmal yok’ iddiasında bulundu

Gazetecilik meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ olarak nitelediği düzenlemenin yasalaşmasının ardından İletişim Başkanlığı’nın yayımladığı ‘dezenformasyon bülteni‘nde Bartın’daki maden patlamasındaki ihmaller reddedildi. Bültende Sayıştay raporlarının ‘yanlış okunduğu’ iddia edildi.

Fahrettin Altun’un başında olduğu İletişim Başkanlığı, ‘dezenformasyon ve yalan haberlere karşı kamuoyunu bilgilendirmek’ iddiasıyla ‘dezenformasyon bülteni’ yayımlamaya başlamış, ilk sayıda muhalif basın hedef alınmıştı.

Bülten uygulaması bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürütlüğe giren ‘sansür yasası’nın TBMM’ye sunulma sürecinde başlatılmıştı.

9-16 Ekim tarihlerini kapsayan son bültende Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 kişinin ölümüne neden olan maden patlaması hakkında da ifadeler yer aldı.

Sayıştay Raporu Yanlış Mı Okundu?

Söz konusu maden hakkında 2019’da yayımlanan Sayıştay Rapor’unda, “2019 yılında müessesenin dengelenmiş üretim derinliği -300 metre olmuştur. Bu derinleşme, ani gaz degajı ve grizu patlaması gibi ciddi kaza risklerinin artmasına neden olmaktadır. Çalışılan damarların tamamında gaz içeriklerinin yüksek olduğu, dolayısıyla degaj kapasitelerinin de yüksek olduğu, arıza zonlarında riskin daha da arttığı bilinmektedir. Bu neden müessese ocaklarında ilgili mevzuat hükümlerinin yanı sıra ‘Kurum Degaj Yönergesi’ hükümlerinin titizlikle uygulanması gerekmektedir” denmesine rağmen, İletişim Başkanlığı’nın yayımladığı bültende, “Sayıştay raporlarındaki öneriler dikkate alınmış, hatta mevzuatın gerektirdiğinden daha fazla tedbir alınmıştır” iddiası yer aldı.