İngiltere, camiler için güvenlik bütçesi ayırdı

Boris Johnson hükümeti, İngiltere'de son yıllarda artan nefret suçu bağlamında, camileri ve Müslüman okullarını korumak ve güvenlik önlemlerinin yükseltilmesi amacıyla 24,5 milyon sterlin tahsis etti.

İngiltere, camiler için güvenlik bütçesi ayırdı
21 Mayıs 2022 16:51:43

Yetkililer, 2020-21 yılları arasında İngiltere ve Galler'de polis tarafından kaydedilen dini nefret suçlarının yüzde 45'inin Müslümanları hedef aldığını söyledi.

Açıklanan fonun kapsamına göre, ibadet yerleri, dini nefret suçuna karşı önlem almak amacıyla finansman teklifi verebilir. Finansman, ibadet edenleri korumak için mobese kameralarının kurulumunu ve çevre çitlerinin örülmesini de kapsıyor.

Müslümanlar ayrıca, cemaatin güvenli ve korkusuzca ibadet edebilmelerini sağlamak için güvenlik şirketlerinin hizmetlerine de başvurabilecekler.

Yetkililer ayrıca, hükümetin İbadet Yerleri Fonu aracılığıyla diğer inanç toplulukları için 3,5 milyon sterlinlik bir kaynak sağladığını da sözlerine ekledi. Fon, nefret suçuna karşı savunmasız olduğunu düşünen tüm ibadethanelere açık olduğu kaydedildi.

Güvenlik Bakanı Damian Hinds açıklanan fon hakkında, “İnancınızı topluluğunuzda uygulayabilmek temel bir haktır. Bu yeni finansman, ibadetlere karşı nefret suçu saldırılarını caydırmaya ve önlemeye yönelik bir önlem. Güvenlik önlemlerinin maliyetlerini karşılayarak sokaklarımızı daha güvenli hale getireceğiz. Nefret suçuna karşı savunmasız hisseden tüm ibadet yerlerini İbadet Yerleri fonuyla koruyacağız."



0 Yorum

Yorum Yaz