İnsan Hakları Örgütü siyonist İsrail'in ''apartheid' suçu işlediğini kaydetti

Siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmüne karşı Uluslararası İnsan Hakları Örgütü harekete geçti. 213 sayfalık rapor hazırlayan örgüt, İsrail'in "apartheid" suçu işlediğini kaydetti.

İnsan Hakları Örgütü siyonist İsrail'in ''apartheid' suçu işlediğini kaydetti
27 Nis 2021 13:58:33

Siyonist İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinlilere yönelik zulmünü gün geçtikçe arttırıyor. Ramazan ayı dahi demeden hemen hemen her gün Filistinlere saldıran Siyonist İsrail, insanlık dışı uygulamalarıyla tüm dünyada tepki çekiyor. TOMA'larla foseptik suyu sıkan, ses bombası ve plastik merminin yanı sıra gerçek mermi dahi kullanmaktan çekinmeyen Siyonist İsrail'e karşı Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), dikkat çeken bir rapor hazırladı. HRW, Siyonist İsrail rejimini ''apartheid' (ırkçı, ayrımcı) olmakla suçladı. 

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: "İSRAİL APARHEİD SUÇU İŞLİYOR"
New York merkezli Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü, Siyonist İsrail'in "belirli eylem ve politikalarının" uluslararası hukukta tanımlanmış bir kavram olan apartheid teşkil edip etmediğini değerlendiren 213 sayfalık bir rapor yayınladı.

Raporda, Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik kısıtlama, baskı ve zulmüne ve 1967 Altı gün savaşının ardından işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimi için Filistinlilerin topraklarına el koymasının apartheid ve zulüm suçu olduğunu örnekleriyle anlatıldı. 

Raporda, "İsrail, Filistin topraklarının genelinde, Yahudilerin yararına toprak ve demografik kontrol mekanizmaları uygulayarak Filistinliler üzerindeki hakimiyetini sürdürme niyetini güdüyor" ifadeleri yer aldı.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü, 1973 Apartheid Sözleşmesi ve 1998 Roma Statüsünde yapılan tanımlara dayanarak, "İsrailli yetkililer, ırk ayrımcılığı yaparak insanlığa karşı büyük bir suç işliyor" dedi.

RAPOR ICC SAVCILARINA DA GÖNDERİLECEK
Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Siyonist İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik yaptığı saldırılarda işlediği savaş suçlarının soruşturulacağını duyurmuştu.

HRW'nin hazırladığı raporun yazarı Filistin Direktörü Omar Şakir, raporu ICC savcılarına göndereceğini söyledi.  Şakir, ICC savcılarını Filistinlilere yönelik apartheid ve zulüme karşı Siyonist İsrail'i soruşturmaya ve kovuşturmaya çağırdı.



0 Yorum

Yorum Yaz