İran ikinci suikast haberiyle sarsıldı

İranlı Albay Hasan Seyyid Haydari’nin evinin yakınlarında suikast sonucu öldürülmesinin yankıları sürerken, başkent Tahran ikinci suikast haberiyle sarsıldı. Devrim Muhafızlarına bağlı Besic Gücü komutanlarından Hamid Reisi, uğradığı saldırıda hayatını kaybetti.

İran ikinci suikast haberiyle sarsıldı
24 Mayıs 2022 15:52:26

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Albay Hasan Seyyid Haydari’nin evinin yakınlarında suikast sonucu öldürülmesinin yankıları sürerken, bir suikast haberi daha geldi.

Devrim Muhafızlarına bağlı Besic Gücü komutanlarından Hamid Reisi’nin önceki gün başkent Tahran’da düzenlenen bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

İranlı muhalif kaynakların aktardığı bilgilere göre, İran rejimine bağlı paramiliter örgüt Besic'in komutanlarından Hamid Reisi dün Tahran'da silahlı saldırıya uğradı.

Başkent Tahran'daki Şeriati Caddesi'nde suikasta uğrayan Reisi'nin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Söz konusu saldırı, İran’da kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilen ikinci üst düzey suikast olarak kayda geçti.

HAYDARİ SUİKASTI

23 Mayıs günü saat 16.00 sularında evinden çıkan Albay Hasan Seyyid Haydari'nin aracı, kimliği belirsiz şahıslarca İran'ın başkenti Tahran'da hedef alınmıştı.

Motosikletli saldırganların, Haydari'nin aracına yaklaştığı ve üzerine beş el ateş ettiği ifade ediliyordu.

Haydari, Irak ve Suriye'de İranlı milislerle yakından çalışan bir komutandı.

İranlı kaynaklar, İran'ın saldırının ardından İsrail istihbarat servisine bağlı bir kişiyi gözaltına aldığını iddia etti.

SUİKASTLAR ZİNCİRİ 2010'DA BAŞLADI

İran, 2010 yılından itibaren zaman zaman ülkenin üst düzey yetkililerini hedef alan suikast ve sabotajlara maruz kalıyor.

Daha çok İsrail ve bazı Batı ülkelerini endişelendiren balistik füze programının başındaki isimleri hedef alan suikastlar, nükleer ve askeri tesislere düzenlenen sabotajlar, yaklaşık 12 yıldır devam ediyor.

Haydari ve Reisi'nin öldürülmesi ise son yıllarda üst düzey komutanları da içeren suikast ve sabotaj olaylarının son halkasını oluşturuyor.

Etiketler:   iran suikast


0 Yorum

Yorum Yaz