İşgal güçleri Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

İşgal güçleri Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi
18 Tem 2021 11:31:44

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Ramallah vilayetine bağlı beldelere baskın düzenlediği ve en az bir genci gözaltına aldığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kefer Ayn, Deir Gassane ve Kura Beni Zeyd beldelerine baskın düzenlediğini ve 34 yaşındaki Mecdi Şevki el-Bergusi’yi gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin Cenin vilayetinde de dün gece Zebuba köyü sakinlerinden bir genci darp ederek gözaltına aldığı öğrenildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Imad Hasan Ziyab Ebu Zeytun isimli genci köyün girişindeki askeri kontrol noktasında gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal askerlerinin Ebu Zeytun’u darp ettiğini ve yüzüne biber gazı sıktığını, gözaltına alınan gencin Salim kışlasına götürüldüğünü kaydetti.

İşgal güçleri Beytlahim vilayetinde de Ahmed Takatıka ve Razi Salah Takatıka isimli gençleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin dün gece Beytlahim’in güneyindeki ed-Dehişe Kampı sakinlerinden Muhammed Abdülkadir Serhan’ı el-Hıdır beldesinin güney girişinde otomobilini durdurarak gözaltına aldığı ifade edildi.

Kudüs’ün Eski Belde semti ve el-Amud Kapısı bölgesi ile el-İseviyye beldesinde de dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.



0 Yorum

Yorum Yaz