İşgal güçleri Kudüs’ün kuzeyinde Filistinli bir kadını şehit etti

Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasında dün akşam Filistinli bir kadın işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu.

İşgal güçleri Kudüs’ün kuzeyinde Filistinli bir kadını şehit etti
13 Haz 2021 10:59:26

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli kadını üzerine ateş açarak yargısız infaz ettiğini ve ilk yardım ekiplerinin müdahalesine izin vermediğini, ağır yaralı kadının uzun süre yerde yatarak kan kaybettiğini söyledi.

İşgal güçleri, Filistinli kadının bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğunu iddia etti ve Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı sakinlerinden olan kadının 28 yaşında olduğunu bildirdi.

İşgal polisi daha sonra yayınladığı bildiride bıçak taşıyan Filistinli kadının Kalendiya kontrol noktasına geldiğini ve işgal askerlerinin kadına ateş açarak yaraladığını öne sürdü.

İşgal polisi Filistinli kadının yarası hakkında bilgi vermezken resmi işgal televizyonu Kan’ın yayınladığı görüntülerde bir kadının yerde hareketsiz yattığı görüldü.

Bu arada, Filistinli yerel kaynaklar, Kalendiya kontrol noktasında işgal güçlerince şehit edilen kadının eski esir İbtisam Keabine olduğunu belirtti.

Keabine’nin 2015 yılında işgal güçlerince gözaltına alındığı ve 18 ay işgal rejimi zindanlarında esir kaldığı ifade edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz