• Anasayfa
  • ORTADOĞU Haberleri
  • İşgal hapishanelerinden kaçan Filistinliler yakalanamayınca diğer mahkumlara işkenceler başladı!

İşgal hapishanelerinden kaçan Filistinliler yakalanamayınca diğer mahkumlara işkenceler başladı!

Firar eden 6 Filistinli firariyi bulamayan işgalci İsrail, Filistinli mahkûmları kelepçeleyerek işkence uygulamaya, aç bıraktığı hükümlülerin bahçeye çıkmasına ve aileleri ile görüşmesine izin vermemeye başladı.

İşgal hapishanelerinden kaçan Filistinliler yakalanamayınca diğer mahkumlara işkenceler başladı!
10 Eyl 2021 10:43:29

İsrail güçleri, hapishanelerde esir tuttuğu Filistinlileri kelepçeleyerek ceza odalarında işkence uyguluyor. Filistinli mahkûmları aç bırakan İsrail güvenlik güçleri, hükümlülerin bahçeye çıkmalarına ve aileleri ile görüşmelerine müsaade etmiyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Gilboa, Megiddo, Negev, Rimon ve Ofer başta olmak üzere tüm İsrail cezaevlerinde çok ciddi gerginliğin hâkim olduğu belirtiliyor. İsrail'in zulmüne sessiz kalmayan Filistinliler ise Kudüs'te sokaklara döküldü.

AÇ BIRAKIYORLAR

Habere göre, 6 Filistinli mahkûmun firar etmesinden sonra İsrail güvenlik güçleri hapishanelerdeki baskıyı arttırdı ve çeşitli önlemler aldı. The New Arab'a konuşan Filistin Tutuklular ve Eski Tutuklular İşleri Komisyonu sözcüsü Thaer Shreiteh, İsrail'in hapishanelerdeki Filistinli esirler üzerinde baskı kurmak için çeşitli eziyetler uyguladığını ifade etti.

Firar sonrası, hapishanelerde uygulamaların sertleştiğini belirten Shreiteh, Filistinli mahkûmların aç bırakıldığını, verilen yemekler azaltıldığını ve bazı öğünlerde yemek verilmediğini belirtti. Habere göre tüm cezaevlerindeki koğuşlar kapatıldı, mahkûmların hapishane bahçesine çıkması yasaklandı. Ayrıca siyasi mahkumların aileleriyle görüşmeleri de engellenmeye başlandı.

CEZA ODALARINDA DARP

İşgalci güç, kaçan mahkumların 5'inin mensubu olduğu İslami Cihad Hareketi'nin hapishanelerde bulunan liderlerine de baskı uygulamaya başladı. Habere göre Al-Jalamah Hapishanesinde bulunan hareketin liderleri, diğer mahkûmlardan izole edildi ve farklı koğuşlara yerleştirilerek sorguya tabi tutuldu.

Direnen mahkûmların ise tecrite yollandığı ve ceza odalarında kelepçelenerek darp edildiği belirtildi. Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli tutuklulara yönelik "Nazi suçları" işlediğini belirterek, uluslararası topluma Filistinli tutukluları koruması için devreye girme çağrısı yaptı.



0 Yorum

Yorum Yaz