İşgal rejiminin hapishanesinden 6 Filistinli tünel kazarak kaçtı!

İşgalci İsrail’in yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden 6 Filistinli 10 metre uzunluğunda bir tünel kazarak kaçtı. Olay, İsrail genelinde geniş yankı uyandırırken, yetkililer bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini ve yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü duyurdu.

İşgal rejiminin hapishanesinden 6 Filistinli tünel kazarak kaçtı!
07 Eyl 2021 18:39:01

Terör devleti İsrail’in “yüksek güvenlikli” diye lanse ettiği ve “hiçbir mahkûmun aşamayacağı duvarlar” şeklinde reklamını yaptığı Gilboa Hapishanesi’nden 6 Filistinli tünel kazarak kaçtı. 
İsrail resmî yayın kuruluşu KAN’ın Hapishaneler İdaresi’ne dayandırdığı habere göre, 6 Filistinli mahkûm, kaldıkları hücreden 10 metrelik tünel kazarak hapishaneden kaçtı. Firar olayı ülkede geniş yankı uyandırdı. Üst düzey birçok İsrailli yetkili firar sonrası bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Habere göre, kaçanlar, El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zebidi ve İslami Cihad örgütü mensubu Yakub Nufeyat ile Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda adındaki 5 kişiden oluşuyor.

Kaçan Filistinli tutukluların, cezaevinde aynı koğuşta kaldıkları ve 10 metrelik bir tünel kazdıkları ifade edildi.

Kaçan Filistinlileri arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz