İşgalci İsrail Basını: Netanyahu 'Türkiye' Konulu Acil Toplantı Yapacak

İşgalci İsrail'de Başbakan Siyonist Netanyahu liderliğinde Suriye ve Türkiye konulu acil güvenlik zirvesi toplanacağı iddia edildi.

Eklenme Tarihi: 24 Mar 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 24 Mar 2025
İşgalci İsrail Basını: Netanyahu 'Türkiye' Konulu Acil Toplantı Yapacak

Siyonist Binyamin Netanyahu'nun güvenlik yetkilileriyle Türkiye gündemi ile acil toplantı yapacağı iddia edildi.

Yedioth Ahronoth gazetesine göre Netanyahu ve üst düzey yetkililerin Türkiye ve İşgalci İsrail arasında bir çatışmanın 'kaçınılmaz' olabileceği değerlendirmesi yaptığı öne sürülürken, İsrailli yetkililerin, toplantıda Türkiye'nin Suriye'deki artan etkisinin bölgesel dengeler üzerindeki olası sonuçlarını değerlendirmesi bekleniyor. Siyonist Netanyahu'nun Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını engellemek için öneriler üzerinde duracağı belirtiliyor.

İşgalci İsrail'in Kanal 12 televizyonu da toplantıda Türkiye'nin Suriye'deki artan varlığı ve bunun bölgesel güvenliğe olası etkilerinin ele alınacağı kaydedildi, Netanyahu'nun, Suriye'deki Heyet Tahrir El Şam ile Türkiye arasında yaşanan yakınlaşmayı 'endişeyle izlediği' değerlendirmesi yapıldı.

İşgalci İsrail merkezli Walla haber sitesi, HŞT'nin Türkiye ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğünü kaydederek, Suriye'nin ekonomik ve askeri yardım karşılığında Humus iline bağlı Palmira bölgesindeki bir askeri üssü TSK'ye devretmeyi planladığını iddia etti. Bu durumun, İsrail için ciddi bir endişe kaynağı olduğu yorumu yapıldı.