İşgalci İsrail Destekçisi Nestlé’nin İçme Suyu Bir Kez Daha Mahkemelik Oldu

İçme sularına yasadışı müdahalede bulunduklarının kabul eden Nestlé bir kez daha mahkemelik oldu. Tüketiciyi koruma örgütü Foodwatch, Nestlé’nin insan sağlığını tehlikeye attığını savunuyor. Gıda sektörünün önemli sayılan firmalarından birisi olan Nestlé aleyhine, tüketiciyi koruma örgütü Foodwatch tarafından Fransa’da açılan davada yeni gelişmeler meydana geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Foodwatch, Nestlé ve bir başka içme suyu … İşgalci İsrail Destekçisi Nestlé’nin İçme Suyu Bir Kez Daha Mahkemelik Oldu Devamı »

Eklenme Tarihi: 26 Eyl 2024
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
İşgalci İsrail Destekçisi Nestlé’nin İçme Suyu Bir Kez Daha Mahkemelik Oldu

İçme sularına yasadışı müdahalede bulunduklarının kabul eden Nestlé bir kez daha mahkemelik oldu. Tüketiciyi koruma örgütü Foodwatch, Nestlé’nin insan sağlığını tehlikeye attığını savunuyor.

Gıda sektörünün önemli sayılan firmalarından birisi olan Nestlé aleyhine, tüketiciyi koruma örgütü Foodwatch tarafından Fransa’da açılan davada yeni gelişmeler meydana geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Foodwatch, Nestlé ve bir başka içme suyu üreticisi firmaya karşı, kirli suyu yasa dışı metotlarla filtreleyerek “doğal kaynak suyu” olarak piyasaya sürdükleri gerekçesi ile bir kez daha davacı olduğunu duyurdu. Foodwatch, bu işlemlerin “net bir şekilde gıda hilesi olduğunu ve insan sağlığını tehlikeye attığını” ifade etti.

Daha önce aynı suçlamalarla karşılaşan Nestlé, açılan dava sonucunda suçlamaları kabul etmiş ve 2 milyon euro para cezası ödemişti. Bu şekilde açılan davanın kapatılmasını kabul etmeyen Foodwatch, para cezası ödeyerek böylesi büyük bir skandalı “halının altına süpürmekle” itham etmişti.

Foodwatch’a göre Nestlé’nin yasa dışı uygulamaları, kirli suları kanunsuz filtrelemeden geçirerek “doğal kaynak suyu” olarak satışa sunmaktan ibaret değil. Örgüt, gıda devi Nestlé’nin “doğal kabondioksitli su” olarak piyasaya sürdüğü sulara sonradan karbondioksit eklediğini ve iki ayrı kaynaktan çıkan suya da, içindeki zararlı arseniği filtrelemek için demir sülfatla müdahale ettiğini öne sürüyor.