İşgalci İsrail hapishanesinden kaçan 6 Filistinliden 4'ü yakalandı

İsrail basını, 5 gün önce ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesinden firar eden 6 Filistinliden ikisinin daha yakalandığını duyurdu. Böylelikle, firar eden 6 Filistinliden 4'ü yakalanmış oldu.

İşgalci İsrail hapishanesinden kaçan 6 Filistinliden 4'ü yakalandı
11 Eyl 2021 09:03:30
5 gün önce ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesinden kaçan 6 Filistinliden ikisinin daha yakalandığını duyurdu.

Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zübeydi ile kimliği açıklanmayan bir diğer tutuklu daha İşgal güçlerince yakalandı.

Yediot Ahronot gazetesinin internet sayfasında ise Zübeydi ile Muhammed el-Arıda'nın Tur Dağı yakınlarındaki Ummul Ganem bölgesinde bir kamyon park alanında saklanırken yakalandıkları ifade edildi.

Böylelikle, açank 6 Filistinliden 4'ü yakalanmış oldu.

Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül sabahı, İsrail'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmıştı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zübeydi ile İslami Cihad Hareketi mensubu Yakub Nufeyat, Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda'nın cezaevinde aynı koğuşta kaldıklarını ve 10 metrelik tünel kazdıklarını bildirmişti



0 Yorum

Yorum Yaz