İşgalci İsrail “ruhsatsız” iddiasıyla Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla polis korumasında yıktı, 3 aileye de yıkım için "ihtar" gönderdi.

İşgalci İsrail “ruhsatsız” iddiasıyla Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor
06 Eki 2021 22:19:25

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, Kudüs'ün güneyindeki Silvan Mahallesi'ne baskın düzenledi.

Filistinli Muhammed Matar'ın evinin bulunduğu bölgeyi "güvenlik" kordonuna alan İsrail polisi evin çevresine kimseyi yaklaştırmazken, belediyeye bağlı ekipler söz konusu evi yıktı.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesinin daha önce Matar'a "evinin yıkılacağına ilişkin ihtar" gönderdiği ve Matar'ın evinin bir kısmını kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldığı, geri kalan kısmının ise bugün belediye ekiplerince yıkıldığı kaydedildi.

Haberde ayrıca, Kudüs Belediyesinin aynı mahallede 3 Filistinli aileye daha aynı gerekçelerle evlerinin yıkılacağına dair ayrı ayrı ihtar gönderdiği aktarıldı

İSRAİL'İN KUDÜS'TEKİ YIKIMLARI

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve yaptıkları başvuruların tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Filistinli kaynaklar 1967'den bu yana Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydediyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin raporuna göre, İsrail makamları, 2020'de Kudüs'te onlarca evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. Yıkımlar nedeniyle onlarca Filistinli evsiz kaldı.

İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirten Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu ifade ediyor.

İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz