İşgalci İsrail’in Kanal 14 televizyonu askeri analistlerinden Amir, işgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan Netzarim Koridoru’ndan çekilmeye başladığını belirtti.
Amir, bu bölgenin Gazze'nin kuzeyini ve güneyini ayıran stratejik bir nokta olduğunu ve işgalci İsrail’in buradan çekilmesinin Hamas’ın hareket kabiliyetini artıracağını savundu.
Netzarim Koridoru'nun işgalci İsrail kontrolünde kalmasının, Gazze'deki Filistinli gruplara karşı yürütülen savaş açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Amir, "Bu bölgenin Hamas’a geri verilmesi, Gazze'nin kuzeyini temizleme operasyonunun kazanımlarını kalıcı olarak kaybettiğimiz ve Hamas’ın serbestçe hareket edebileceği anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.
Ne Olmuştu?
İşgalci İsrail ordusu, Hamas ile yapılan ateşkes anlaşması kapsamında Netzarim Koridoru'ndan çekildiğini duyurmuştu. Bu karar, işgalci İsrail'deki bazı askeri uzmanlar ve analistler tarafından eleştirilirken, Hamas’ın Gazze’deki hareket alanının genişleyeceği ifade edildi.
Öte yandan, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren işgalci İsrail saldırılarında Gazze’de 48 binden fazla Filistinli şehit olurken, 111 binden fazla kişi yaralandı. İşgalci İsrail'in hedef aldığı bölgelerde hastaneler, okullar ve diğer sivil altyapıları patlattı. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu bildiriliyor.