İsrail Bahreyn'e askeri ataşe tayin edecek

İsrail'in Bahreyn Büyükelçisi Eitan Na'eh, İsrail'in yakın zamanda Bahreyn'in başkenti Manama'ya bir askeri ataşe tayin edeceğini söyledi.

İsrail Bahreyn'e askeri ataşe tayin edecek
29 Mar 2022 11:21:24

İsrail'in Bahreyn Büyükelçisi Eitan Na'eh, İsrail'in yakın zamanda Bahreyn'in başkenti Manama'ya, ABD Deniz Kuvvetleri'nin 5. Filo'sunun merkezinin bulunduğu yere yakında bir askeri ataşe tayin edeceğini söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Na'eh, "Buna, üç Arap ülkesi ile birlikte İsrail'de düzenlenen çok özel zirvede karar verildi" ifadesini kullandı.

Na'eh, İsrail ordusunun radyosuna yaptığı açıklamada; "Deniz üssüne askeri ataşe atanması olayı yakında gerçekleşecek" derken herhangi bir tarih vermedi. 

Na'eh ayrıca, bu işlemin muhtelif bürokratik işlemler arasında gerçekleşeceğini ifade ederken; "Sanıyorum yazın girmesiyle birlikte biz büyükelçilikteki kadromuzu tamamlamak için yeni birtakım elemanlarla birlikte çalışmaya başlayacağız." ifadesine yer verdi. 

Tel Aviv yönetimi yetkilileri açıklamalarında, İran'a karşı Körfez ülkeleriyle ve ABD ile ittifak halinde çalıştıklarını ifade ettiler. 



0 Yorum

Yorum Yaz